Lossless Scaling güncellendi

eminsahin153

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Lossless Scaling 2.10.1 güncellemesi yayınlandı

Merhaba Technopat okurları. Lossless Scaling gecikme azaltma ve genel optimizasyon güncellemesi Steam'da yayınlandı.
Geliştirici ekip THS Lossless Scaling yazılımının 2.10.1 sürümünü duyurdu. Bu sürüm, geniş bir GPU yelpazesi için akıcılığı, kare hızı istikrarını ve gecikmeyi iyileştirmeyi amaçlıyor.

İşte bu sürümde yapılan değişiklikler:

• LSFG 2.2: kullanıcı arayüzü algılama kısmı güncellenerek aşırı algılama seviyesi azaltıldı. Bu, kullanıcı arayüzü algılamasından kaynaklanan bazı görsel bozulmaları ortadan kaldırarak genel görüntü akıcılığı üzerinde olumlu bir etki yarattı.
  • İmleç rendermesi: hedef kare hızında imleç rendermesi sağlandı.
  • Önceki davranışa dönüş: yenileme hızının üzerinde render yapmaya izin verildiğinde önceki davranışa dönüldü.
  • Yeni "maksimum kare gecikmesi" seçeneği: gecikme ve performans arasında bir denge sağlar. Tüm sistemler farklı olduğu için en iyi değer yoktur. NVIDIA GPU'lar için en uygun değerin 1, AMD için ise 3 olma ihtimali yüksektir. Yenileme hızının üzerinde render yapmasını istiyorsanız, en az 2 (AMD için 3) olmalıdır.
  • "V-Sync" ve "yırtılmaya izin ver" seçeneklerinin birleştirilmesi: bu seçenekler tek bir menüde birleştirildi ve "varsayılan" her ikisinin de devre dışı olduğu anlamına gelir.
  • Geliştirilmiş FreeSync desteği: sadece AMD GPU'larda çalışır.

En büyük değişiklik, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda gecikmenin iyileştirilmesi oldu.

Kendi gecikme testlerim sonucunda, aşağıdaki donanımda şu sonuçları elde ettim:

Sistem:

• İşlemci: Intel i7 11800H.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060 130W.
  • Bellek: 16 GB DDR4 3200MHz.
  • Depolama: 1TB Western Digital SN750 Gen3 M2 SSD.
  • Ekran: 1080p 300Hz.
Gecikme değeri karşılaştırması:

Genel olarak performans optimize edilmiş gecikme oldukça iyileştirilmiş özellikle bazı oyunlara oluşan ghosting sorunu ortadan kalkmış.
(En azından bende son durum bu şekilde.)

Bu güncelleme, Lossless Scaling kullanıcıları için performans optimizasyonları ve gecikme iyileştirneleri sunarak oyun deneyimini daha da geliştiriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelen güncelleme ile uygulamayı b*k etmişler. Daha dün Metro Exodus'u akıcı bir şekilde oynuyordum 40/80 bir değerle. Ne olduysa o güncellemeden sonra oldu. Stabil çalışmıyor. Akıcı oynayamıyorum. lsfg 2.2 zımbırtısı 2.2 olduğundan beri akıcı oynayamıyorum. Betaya girip sürüm düşürüp lsfg 2.1 ayarlamama rağmen akıcılık sağlayamıyorum. Güncellemeden önce lsfg 2.1 kullandığım halde.

EDİT: Bir şekilde akıcı oynayabiliyorum. Lakin ekranda sırıtacak şekilde bozulmalar meydana geliyor. Vsycn açık ve kapalı kullandım yine aynı. Ghosting olayını daha da bozmuşlar.

Son düzenleme:

Benim sistem halihazırda zaten iyi olduğu için bende iyi performans göstermesi normal sanırım.

Bende de stabil performans gitti. Birkaç gün önceye kadar FSR açmadan native görüntü ile 60 FPS oynarken şuan FSR açmak zorunda kalıyorum. Hem performans kaybı hem de görüntüde bozulmalar başladı.

LSFG 2.1'de görüntüde hiç bozulma yokken LSFG 2.2'de görüntüde aşırı titreme oluyor. Sürümü düşürünce düzeliyor.

Lsfg 2.1'de görüntüde hiç bozulma yokken lsfg 2.2'de görüntüde aşırı titreme oluyor. Sürümü düşürünce düzeliyor.

Böyle çözdüm. Lakin oyun akıcı olsa bile, fareyi çevirdiğim zaman silah hafif ghosting oluyor. Lsfg 2.2 güncellemesini getirirken düzgün çalışan bir parçayı bozmuş olmalılar. Sürüm düşürsem bile o ghosting olayını düzeltemedim. O güncelleme gelmeden önce harikaydı.

Bende o sorun yok ama tps oyunlarda fareyi hızlı çevirdiğim zaman karakterin kafası anlık gidip geliyor. Tüm tps oyunlarda oluyor çözemedim ama rahatsız etmedi beni. Eski sürümde de oluyordu zaten.

Hocam yırtılmaya izin verdiğimizde gecikme değerleri nasıl oluyor? 144Hz Freesync destekli bi monitörüm var, izin ver seçeneği beni rahatsız etmez gibi düşünüyorum, özellikle şimdi VRR desteklediğini göz önüne alırsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…