Lossless Scaling ile RDR 2'de görüntü bozuluyor

onurefe

Centipat
Daha fazla  
Lossless Scaling uygulamasını satın aldım fakat RDR2 de kullanmaya çalıştığımda bir sorunla karşılaştım. RX6600 ekran kartım 16 GB tek kanal RAM'ım ve Ryzen 5500 var halihazırda yüksek ayarlarda 70 80 FPS alıyorum fakat kasabalara girince 40'lara kadar iniyor. Bu yüzden Lossless Scaling aldım fakat RDR 2 de açtığımda oyunun FPS'i artmış gözükse bile ekran öyle hissettirmiyor yavaşlıyor ve takılıyor Lossless Scaling ayarlarım nasıl olmalı yardımcı olursanız sevinirim.

Ölçekleme türünü "AMD FSR" yapıp kare oluşturma seçeneğini "LSFG 2.1" seçip modu "X2" olarak ayarlayın. Ölçekleme türü keskinleştirme limitini ise 4-6 arasında yapabilirsiniz.

Ölçekleme türünü "AMD FSR" yapıp kare oluşturma seçeneğini "lsfg 2.1" seçip modu "X2" olarak ayarlayın. Ölçekleme türü keskinleştirme limitini ise 4-6 arasında yapabilirsiniz.

Dediklerinizi denedim ki zaten çoğu ayarım böyleydi fakat şu an hala aynı fakat şunu fark ettim Lossless Scaling programında kendi GPU mu seçemiyorum veya program algılamıyor Auto da duruyor ve kendi ekran kartım gözükmüyor.

Program kullanımı ghosting, yüksek ms değerleri yarattığı için oyun takılıyor sanıyorsunuz. Diğer husus ekran kartınızı görüp görmemesi pek mühim değil sebebi ise bilgisayarınızda IGPU yok, dolayısıyla RX6600'den başka ekran kartınız yok. Program görmese de bu kart ile çalışacaktır;
FPS değerlerini arttırmak MS değerlerini düşürür. Programdan x3e çekip oyun içi birkaç ayar düşürebilirsiniz. Bunun harici AMD tarafında AFMF adındaki yazılım, loseless ile benzer mantık ve benzer performanslar verebiliyor. Yalnız afmf tarafında bir artı var, loseless gibi FPS'i monıtor hz'ine sabıtlemek yerıne sınırlama koymuyor. Buda daha çok yüksek fps daha minimum gecikme süreleri demek. Bu konu sizi yakından ilgilendirebilir. AFMF en son Adrenalın preview kanalındaydı ama resmi kanalda dağıtıma başlandı mı bilmiyorum.

FPS değerlerini arttırmak MS değerlerini düşürür.
Normalde evet lakin bu program native FPS'i arttırmadığından MS azalmaz, aksine artacaktır.

Sabit 60 FPS native 18MS
native_60.PNG

Yine sabit 60 FPS 3X modu açınca 43MS
3x.PNG

Program kullanımı ghosting, yüksek ms değerleri yarattığı için oyun takılıyor sanıyorsunuz. Diğer husus ekran kartınızı görüp görmemesi pek mühim değil sebebi ise bilgisayarınızda iGPU yok, dolayısıyla RX6600'den başka ekran kartınız yok. Program görmese de bu kart ile çalışacaktır;
FPS değerlerini arttırmak ms değerlerini düşürür. Programdan X3e çekip oyun içi birkaç ayar düşürebilirsiniz. Bunun harici AMD tarafında AFMF adındaki yazılım, loseless ile benzer mantık ve benzer performanslar verebiliyor. Yalnız AFMF tarafında bir artı var, loseless gibi FPS'i monıtor Hz'ine sabıtlemek yerıne sınırlama koymuyor. Bu da daha çok yüksek FPS daha minimum gecikme süreleri demek. Bu konu sizi yakından ilgilendirebilir. AFMF en son adrenalın Preview kanalındaydı ama resmi kanalda dağıtıma başlandı mı bilmiyorum.

İlginiz için teşekkürler AFMF'yi denedim ve çok daha fazla randuman aldım fakat bir sorum var Lossless Scaling rekabetçi oyunlarda bayağı bir sorun yaratıyordu aynı durum AFMF dede geçerlimi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı