Lossless Scaling UHD Graphics'de kullanılır mı?

683203

Centipat
Arkadaşlar işlemcim i5-1235u GPU'm UHD Graphics. Kullanacağım oyunlardan da; Valorant'ta sabit 60, The Witcher 3'te 30 FPS alıyorum kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen hemen her sistemde kullanılır. Sizin sistemde de öyle. Bazen tutarsız çalışıyor. Ben genelde dizi/filmleri akıcı izlemek için kullanıyorum. Satın alın, 1 saat deneyin, beğenmezseniz iade edersiniz zaten.

Arkadaşlar işlemcim i5-1235u GPU'm UHD Graphics. Kullanacağım oyunlardan da; Valorant'ta sabit 60, The Witcher 3'te 30 FPS alıyorum kullanabilir miyim?
Sanırım düşük sistemlerde o uygulama hiç bir işe yaramıyor. Öyle diyorlardı yani.

Hayır, Frame Generation için UHD yeterli kapasiteye sahip değil. Soldaki oyunlarda upscaling için gereken minimum donanım, sağdaki recommended ise oyunlarda Frame Generation için gereken minimum donanım. Sadece upscaling özelliğini kullanabilirsin.
1721293650384.png

Hayır, Frame Generation için UHD yeterli kapasiteye sahip değil. Soldaki oyunlarda upscaling için gereken minimum donanım, sağdaki recommended ise oyunlarda Frame Generation için gereken minimum donanım. Sadece upscaling özelliğini kullanabilirsin.
Eki Görüntüle 2256360
Upscaling ne oluyor? FPS arttıramaz mıyım yani?

Son düzenleme:
Upscaling ne oluyor? FPS arttıramaz mıyım yani?
"Upscaling" oyununun çözünürlüğünü kendin düşürerek oyununa grafikleri daha düşük çözünürlükte yüklemesini söyledikten sonra 2. bir program veya oyun içindeki DLSS/FSR seçenekleri mevcutsa bunlarla grafiklerin çözünürlüğünü AI(Machine Learning) kullanarak yükseltmek demek oluyor.

Yani normalde 1080p oynuyorsan, 720p'ye düşürerek "upscaling" kullanıp yeniden 1080p'ye çekiyorsun. Kullandığın "upscaling" yöntemine göre görüntü kalitesi 1080p'ye yeniden yakın oluyor fakat grafikler 720p'de yüklenmiş olduğundan ekran kartını daha az yoruyor, bu da FPS'ini yükseltiyor.

Eğer programı Frame Generation özelliği için FPS'imi 2 veya 3 katına çıkarırım diye aldıysan UHD ekran kartı ile bu özelliği kullanamazsın, yeterli kapasiteye sahip değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı