LPDDR ve DDR arasındaki temel farklar nelerdir?

Öncelikle selam.
  • Bu konuda çeşitli videolar hatta konular aramaya çalıştım ancak tam olarak istediğim bilgiyi internette ve videolarda ne de forum yazılarında bulamadım.
  • Öncelikle LPDDR teknolojisinin voltaj olarak daha az güç tükettiğini biliyorum. Örnek vermek gerekirse DDR4 RAM'ler 1.2v ile çalışırken LPDDR5 RAM'ler 0.9v ile çalışıyor.
  • Güç anlamında daha yeni bir teknoloji olduğu belli. Ancak daha az güç tüketiyor olması daha kötü olduğu anlamına mı geliyor?
  • Almak istediğim bilgisayar modelinde LPDDR5 8 GB tümleşik 5500 MHz RAM takılı. Yani daha sonradan yükseltme yapılamaz bundan yana sorun yok. Zaten Ultrabook ve 14 inç bir cihaz benim için en önemlisi taşıma konusunda avantajlı olması ve pilin uzun süre gitmesi zaten.
  • Ancak başka bir modelde DDR4 4+4 şeklinde RAM slotuna yerleştirilen RAM'ler mevcut. 3200 MHz hızda çalışıyor.
  • Hem daha düşük güç hem daha yüksek MHz ile çalışması çok büyük bir avantaj değil mi? Yoksa düşünelinenin aksine tam tersi bir olay mı?

Karşılaştırmayı buraya bırakıyorum. LPDDR teknolojisi telefonlarda kullanılan mobil bir teknoloji. Bilgisayarda bu teknolojiyi kullanmak ne gibi sorunlar çıkartır?

Ya da bu düşük güç tüketimi pilin uzun gitmesi. Düşük güç ancak yüksek MHz çalışma sistemi sorun yerine yeni teknolojinin daha sorunsuz daha hızlı daha stabil çalışacağını habercisi midir?

Merhaba LPDDR performans daha düşük oluyor LPDDR bellek türleri, genellikle sabit bellek yuvalarına takılmazlar. Mobil cihazlar gibi entegre bellek çipleri veya BGA (ball Grid array) paketleme yöntemi kullanılır. Bu nedenle, LPDDR belleği bir bilgisayarın veya başka bir cihazın bellek yuvasına takamazsınız. LPDDR bellek, genellikle cihazın anakartına veya entegre devresine lehimlenir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı