Lqqw virüslü dosya nasıl kurtarılır?

Makaleler
1
Yer
Malatya
Bilgisayara virüs bulaşmış fark etmedim. Abimin bir cüzdan dosyası kırılmış. İçindeki 24 kelime lazım sadece bana. Cüzdandan herhangi bir çekim falan yapmamışlar zaten boş bir cüzdan sayılır. İçinde 80 dolar gibi bir para varmış. Dosyanın uzantısında lqqw yazıyor. Bu dosyayı kurtarmam mümkün mü? Kendim yapabileceğim bir şey var mıdır, kendim yapamazsam da bir bilgisayarcı ya da anlayan birisi kurtarabilir mi? Yoksa virüslü kırık dosyaların geri kurtarılması mümkün değil mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bende bundan 2 ay önce buna benzer bi sorunla karşılaştım, eski bı bilgisayara uygun bi driver sürücüsü ararken yanlışlıkla bı program çalıştırdım ne olduğunu anlamadan bilgisayar yük altına girip zorlanmaya takılmaya başladı, ancak hiçbir açık pırogram yoktu, sonra sında 1 TB'lık diskine girince tüm belgelerim .lqqw uzantısıyla değiştiğini fark ettim. Zaten Hemen yan tarafta Not defteri vardı, ingilizce yazıyla tüm belgelerinizi benzersiz bı şifreleme algoritmasıyla şifreledik yazıyordu şifreyi çözme karşılığında 480$ dolar kadar fidye isteyip dosyalarınız çözülecek yazıyordu, parayı zaten vermiyecektim yanlız Ne yaptıysam olmadı, tek bı yöntem işe yarıyor dosyalları silip, disk kurtarma pırogramını kullandım, verilerinin yüzde % 80 ~ 90 kadırını kurtardım..

Dosya Ekleri

• 16390797633473713657183431651572.jpg
    16390797633473713657183431651572.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı