LTSC vs server

The_Moon

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Sata SSD 256 GB
Ekran kartı
Geforce 930MX
İşlemci
İntel Corê İ5 7200U
Bildiğimiz gibi ben bilgisayarı unuttum LTSC nedir onu bile hatırlamıyorum maalesef. Bilgisayarımda Windows 10 Pro yüklü (22H2)
Ama RAM kullanımını indirmek istiyorum bu yüzden server ya da LTSC sürümlerine yönelmek istiyorum. Bu versiyonları arasındaki farkı anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
LTSC bilmiyorum, araştırmalarıma göre long-term Support versiyonuymuş. Güncellemeler az geliyor onu bilmiyorum. Server ise sunucular için. Belki oyunlara optimize değildir. Hocam size Linux öneririm. Linux karmaşık değil. Pop! OS, Linux Mint gibi dağıtımlar var. Bakın bende Windows 10 kuruluydu. Boşta en az 2 GB RAM kullanıyordu. Windows yüklenir yüklenmez 30 GB alan kaplıyordu. Bir Linux dağıtımına geçtim. KDE Plasma kullandım arayüz olarak. O da en çok RAM harcayanlardan birisidir. Minimal sürümünü yükledim. Boşta sadece 800 MB RAM, işletim sistemi indirilir indirilmez sadece 7.5 GB alan kaplıyordu. Ayrıca Linux Kernel kullanan işletim sistemlerini istediğiniz gibi kişiselleştirme yanınız var. Açık kaynak olmayan GPU sürücülerini indirebilirsiniz. Bir de daha çok performans için özel çekirdekleri araştırabilirsiniz. Bu videoda daha fazla bilgi var. Korkmanıza gerek yok Linux'tan. Oyun performansına bakacaksak Linux oyunculuğu bayağı bir öneriliyor. Benchmark testi yapmadım. Benim bilgisayar bir oyun açtığında zaten nükleer bomba gibi patlar.
Not olarak Linux dağıtımları .exe dosyalarını açamaz. Bunun için ya özel dosyaları indirin. Ya da en güvenli şekilde 1 komut girerek ve şifre girerek indirin. Bunun için paket yöneticileri var. Mesela ben Chrome indirmek için şu komutu girerim: yay -S google-chrome. Dağıtıma bağlı komutları var.

Linux Mint denemesi yapacağım

Windows 10 1709 kullan.

Windows 10 1709 kullan.
Benim bildiğim kadarıyla Windows 10 1809 ve sonrası sürümere uygulama ve oyun desteği var. Ama bunu eski bilgisayarım olan Lenovo G570 için kullanabilirm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…