Lua nasıl daha kolay öğrenilir?

Warrior1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben MTA adlı oyunda. Lua yazılım dilini öğrenmek istiyorum aslında hiç yoktan birkaç şey biliyorum meslek yazılımı gibi ama youtbedaki yorumlar veya wiki yetersiz ve eksik geliyor, nasıl daha iyi anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lua artık çok eski ölmüş bir dil. İşine yaramayacak bir şey için zaman harcamanı tavsiye etmem. Zaten kaynak da zor bulursun.

Bu arada konu yanlış yerde.
@elpx Yazdığımı tekrar okudum gülünecek bir şey göremedim hocam. Yanlış varsa düzeltir misiniz?

Son düzenleme:
Bundan FiveM'in, Garry's Mod'un, Roblox'un falan haberi var mı peki? Komik olan şeyi anlamışsındır umarım dostum.

Bundan FiveM'in, Garry's Mod'un, Roblox'un falan haberi var mı peki? Komik olan şeyi anlamışsındır umarım dostum.
Arkadaş haklı. Lua aşırı eski bir dil. Basit bir şeyi de zorlaştırıyor. Ayrıca bu saydığınız 3 oyundan başka pak bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Kullanan Object temelli olduğundan kullanıyor. Lua ile oyunlara mod hariç bir şe yapamazsınız.

Arkadaş haklı falan değil, hâlâ bir yerlerde kullanıldığına göre zaman kaybı sayılmaz. Kim ne için istiyorsa kullansın ve öğrensin niye insanların hevesini kırıp soğutmaya bu kadar meraklısınız onu anlamıyorum ben. Benim kızdığım nokta dile eski bir dil denilmesi değil, zaman kaybı denilmesi. Tekrar söylüyorum insanların heveslerini kırmaya kimsenin hakkı yok dostum.

Amaç heves kırmak değil. LUA gibi eski dil ile uğraştırmamak istiyoruz sadece. Ben 4 dil biliyorum sıkıldığım zaman LUA öğrendim gerçekten öğrenilmeyecek dil. 2020'de çıkan 3.6 sürümü bile günümüze kadar sadece 3.6.6 olarak güncelleniyor. Ayrıca dilin çeşitliliği de az. Round yaparken bile dışardan yardım alınıyor. Sadece onu söylüyorum ben.

ChatGPT'ye sorabilirsin sana kaynak gösterir.

Ve bence Roblox'da çok işe yarıyor 3 4 arkadaş birleşip cidden lua dilini bildiğinizde iyi paralar kazanabilirsiniz söylemesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…