Lua öğrenmek için en basit ve etkili yol nedir?

claptown

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gainward RTX 4060 Ti Ghost 8GB | Ryzen 7 5700x | 16GB Ram Dragos
Basit olmasına gerek yok, Lua, main.cpp falan bu tarz şeyler nasıl etkili bir şekilde öğrenilir? Yardım edecek var mı?

Lua ve C++ öğrenmek istiyorsan bunları yap:

- Temel kavramları ve sözdizimini öğrenmek için kitaplar ve online kaynaklar kullan.

- Küçük projeler yapmaya başla. Yeni şeyler deneyerek öğrenmesi kolaylaşır.

- Forumlarda, Stack Overflow'da soru sormaktan çekinme.

- Mevcut kodları incele ve anlamaya çalış. Nasıl çalıştığını öğren.

- Her gün sadece bir saat kod yaz. Zamanla gelişirsin.

- Hata yapmaktan korkma. Hatalar öğrenmen için fırsattır.

- Sabırlı ol. Programlama zaman alan bir süreç. Acele etmeye gerek yok.

Neden Lua öğrenmek istiyorsunuz? Projeniz için mi gerekli acaba?

Roblox denilenen oyun motorune script yazmak icin muhtemelen.
Yeni baslayanlar ya isletim sistemi yaziyor ya da oyun.
Yeni başlayanlar neden küçük projeler yapmıyor anlamış değilim açıkcası. Gidip de adam gibi bi uygulama onu da yapamıyorsan bir hesap makinesi projesi bile yapsa yeterli aslında temel için.

Basit olmasına gerek yok, Lua, main.cpp falan bu tarz şeyler nasıl etkili bir şekilde öğrenilir? Yardım edecek var mı?

Belki de hak vermeyebilirsiniz ama Lua aşırı gereksiz bir dil. Python'un yandan yemişi bir dil bana kalırsa. Aşırı aşırı bir benzerliği olmasa da Roblox ve GTA 5 modu haricinde bir dile yaramayan bir dildir bana göre Lua. C++ konusunda da ilk önce Python gibi dilleri öğrenirseniz daha iyi olur main.cpp yazdığınızda ilk diliniz olduğunu düşünüyorum. Kendinize bir alan seçip onun üzerinde ilerlemeniz daha iyi olacaktır. Zevk ve hobi içinse istediğiniz dili öğrenin. Ama Python iyi olabilir ama mesela ben Java'dan başlamıştım yazılıma. Yani demem o ki ilk dilin olduğundan bence C++ biraz ağır gelebilir. Sorunun cevabına gelirsek her dilin dokümanınını okumak en iyisidir. Hem video izleyip hem doküman okursanız dokümandakileri de anlayabilirsiniz. Videolarda genellikle daha kısa kesilir, dokümanlarda ise daha uzun ve kapsamlı anlatılır.

Neden Lua öğrenmek istiyorsunuz? Projeniz için mi gerekli acaba?
Yeni bir proje oluşturmak istiyorum. Hali hazırda tabanlarım var, lua'yı okuyabiliyorum işte hangi script hangi şeyi çalıştırır gibi veya hangi kod ne işe yarar gibi ama kullanmasını bilmiyorum.

Daha çok Roblox için LUAU kullanmak, fivem için lua kullanmak istiyorum ve bunun için bilgi istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…