Yeni başlayanlar neden küçük projeler yapmıyor anlamış değilim açıkcası. Gidip de adam gibi bi uygulama onu da yapamıyorsan bir hesap makinesi projesi bile yapsa yeterli aslında temel için.
Belki de hak vermeyebilirsiniz ama Lua aşırı gereksiz bir dil. Python'un yandan yemişi bir dil bana kalırsa. Aşırı aşırı bir benzerliği olmasa da Roblox ve GTA 5 modu haricinde bir dile yaramayan bir dildir bana göre Lua. C++ konusunda da ilk önce Python gibi dilleri öğrenirseniz daha iyi olur main.cpp yazdığınızda ilk diliniz olduğunu düşünüyorum. Kendinize bir alan seçip onun üzerinde ilerlemeniz daha iyi olacaktır. Zevk ve hobi içinse istediğiniz dili öğrenin. Ama Python iyi olabilir ama mesela ben Java'dan başlamıştım yazılıma. Yani demem o ki ilk dilin olduğundan bence C++ biraz ağır gelebilir. Sorunun cevabına gelirsek her dilin dokümanınını okumak en iyisidir. Hem video izleyip hem doküman okursanız dokümandakileri de anlayabilirsiniz. Videolarda genellikle daha kısa kesilir, dokümanlarda ise daha uzun ve kapsamlı anlatılır.