Lubuntu MP4 videolarda görüntü yok

Yer
182. Filoda
Daha fazla  
Çok eski bir bilgisayara Lubuntu yükledim. CD çalıştırırken bir sıkıntı olmazken MP4 video izlemeye çalıştığımda sadece ses geliyor, görüntü gelmiyor. 3 farklı medya uygulaması denedim fakat çözüme ulaşamadım.

Niye Ubuntu yüklemedin?

Son düzenleyen: Moderatör:
mp4 sadece bir taşıyıcı biçimidir, yani kod çözücü biçimi değil. mediainfo-gui paketini yükleyip, oynatılamayan videoya sağ tıkla ve mediainfo-gui ile aç. Böylece görüntü kod çözücüsünü (codec) görebilirsin. Mesela video kısmında AVC yazıyorsa, videonun h264 ile kodlandığını anlarsın. Buna göre sisteminde eksik olan kod çözücüyü kurman gerekir. Tabii i915gm aygıtı bu kod çözücüsünü destekliyor olmalı. Sendeki GPU'nun VAAPI desteği yoksa ve video h264 ile kodlanmışsa, bu tür videoları oynatamazsın demektir. GPU eski bir model olduğu için, büyük ihtimalle VAAPI desteği yoktur.

@OzgunP hocamız çok detaylı bir şekilde açıklamış ama Multimedia Codecs paketlerini yüklemeyi denemiş miydiniz?
[CODE title="Multimedia Codecs"]sudo apt update
sudo apt install ubuntu-restricted-extras[/CODE]

Son düzenleme:
Arkadaşlar her şeyi denedim en sonunda düz ubuntu yüklemeye karar verdim sorunum çözüldü.
GPU'nun desteği var hocam Windows'ta çalışıyordu, Ubuntu yükleyince de düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…