Lumion TDR Delay hatası

mgayal

Centipat
Daha fazla  

Neden bu hatayı alıyorum bilen var mı, tekrar silip yüklesem sorun gider mi?

Bu bir hata değil, "Hayır" tuşuna basıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. TDRDelay dediği bir kayıt defteri anahtarıdır. Lumion gibi grafik kartına çok yüklenen iş uygulamaları bazen ekran kartlarının çok uzun süre işletim sistemine cevap vermemesine yol açar. Windows, TDRDelay tarafından belirtilen süreden uzun süre yanıt vermeyen ekran kartlarını otomatik olarak kurtarmaya çalışır. Bu da Lumion gibi uygulamaların işlerinin yarıda kesilmesine yol açar.

Eğer küçük projelerle uğraşıyor ve sorun yaşamıyorsanız değiştirmeniz gereken bir şey yok. Ancak büyük projelerde sıkıntı yaratıyor. Firmanın paylaştığı yazıyı okuyabilirsiniz.

Bu yazıdakileri uyguladım yine aynı uyarıyı alınca anlamadım. Başka bilgisayarda çalıştığım lumıon dosyası benim bilgisayarımda açılırken malzemeleri olmadan açlılıyor. Bununla alakası olduğunu düşündüm. Yani lumıonda başka sorun yok o yüzden bunu çözmek istemiştim. Teşekkür ederim..

Sorunu şimdi anladım. Lumion sitesindeki kayıt defteri dosyası, anahtarı yanlış dizinde oluşturuyor. Dolayısıyla efektif TdrDelay değerini değiştirmemiş oluyorsunuz.

Lumion'un paylaştığı anahtar:
Rich (BB code):
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\GraphicsDrivers]
"TdrDelay"=dword:00000064

Ancak düzenlemesi gereken adres System\CurrentControlSet dalında. Aşağıdan düzelmiş halini ekleyebilirsiniz. TdrDdiDelay anahtarını da ekledim, sürücünün istediği threadlerin süre üst sınırını arttırıyor.

Rich (BB code):
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
"TdrDelay"=dword:00000064
"TdrDdiDelay"=dword:00000064

Microsoft sitesinden konuyla alakalı ileri okuma yapılabilir.

Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için fakat düzenlenmesi gereken adresi nasıl düzelteceğimi anlamadım kayıt defterinden mi düzenleme yapmam gerekiyor.

Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için fakat düzenlenmesi gereken adresi nasıl düzelteceğimi anlamadım kayıt defterinden mi düzenleme yapmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Manuel yapabilirsiniz ama en kolayı paylaştığım kodu not defterine yapıştırıp, dosya uzantısını .reg olarak kaydetmek olur. Örneğin "kayit.reg" isminde bir dosya olarak kaydedin. Sonra bu dosyayı çalıştırıp çıkan uyarıyı onaylayın.

bunu kopyalayıp çalıştırıyorum

ama yine aynı hatayı alıyorum maalesef

ama yine aynı hatayı alıyorum maalesef
dosyayı masaüstüne kaydetim ondan kaynaklı mı acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…