thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Mart 2022 #1 Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Son düzenleyen: Moderatör: 13 Mart 2022
Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim?
Çözüm thegears 13 Mart 2022 thegears dedi: Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Genişletmek için tıkla... Çözümü buldum ; 1 - Terminali açalım. 2 - sudo subl ./.config/openbox/lxde-rc.xml 3 - <keyboard> kısmına gelelim bende 176.satırda 4 - Hemen altına Kod:Panoya kopyala <keybind key="C-A-t"> <action name="Execute"> <command>lxterminal</command> </action> </keybind> koyalım. 5 - Bilgisayarı yeniden başlatalım. Bu kadar...
thegears dedi: Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Genişletmek için tıkla... Çözümü buldum ; 1 - Terminali açalım. 2 - sudo subl ./.config/openbox/lxde-rc.xml 3 - <keyboard> kısmına gelelim bende 176.satırda 4 - Hemen altına Kod:Panoya kopyala <keybind key="C-A-t"> <action name="Execute"> <command>lxterminal</command> </action> </keybind> koyalım. 5 - Bilgisayarı yeniden başlatalım. Bu kadar...
fakedesinger Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 9 Temmuz 2020 Mesajlar 1.249 Makaleler 7 Çözümler 9 Yer Fake Japanese 13 Mart 2022 #2 Hangi DE ve Terminali kullanıyorsunuz? Artı 0 Eksi
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Mart 2022 #3 fakedesinger dedi: Hangi DE ve Terminali kullanıyorsunuz? Genişletmek için tıkla... Lxde , LXTerminal. Artı 0 Eksi
fakedesinger dedi: Hangi DE ve Terminali kullanıyorsunuz? Genişletmek için tıkla... Lxde , LXTerminal.
fakedesinger Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 9 Temmuz 2020 Mesajlar 1.249 Makaleler 7 Çözümler 9 Yer Fake Japanese 13 Mart 2022 #4 Ayarlara git > klavye > kısayol tuşları "Özel kısayol tuşu" gibi bir şey olması lazım ona tıkla İsim önemli değil, command kısmına lxterminal yaz Kısayol tuşunu istediğin gibi ata, ekle butonuna tıkla olması lazım. Artı 0 Eksi
Ayarlara git > klavye > kısayol tuşları "Özel kısayol tuşu" gibi bir şey olması lazım ona tıkla İsim önemli değil, command kısmına lxterminal yaz Kısayol tuşunu istediğin gibi ata, ekle butonuna tıkla olması lazım.
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Mart 2022 #5 fakedesinger dedi: Ayarlara git > klavye > kısayol tuşları "Özel kısayol tuşu" gibi bir şey olması lazım ona tıkla İsim önemli değil, command kısmına lxterminal yaz Kısayol tuşunu istediğin gibi ata, ekle butonuna tıkla olması lazım. Genişletmek için tıkla... Öyle bi ayar göremedim Artı 0 Eksi
fakedesinger dedi: Ayarlara git > klavye > kısayol tuşları "Özel kısayol tuşu" gibi bir şey olması lazım ona tıkla İsim önemli değil, command kısmına lxterminal yaz Kısayol tuşunu istediğin gibi ata, ekle butonuna tıkla olması lazım. Genişletmek için tıkla... Öyle bi ayar göremedim
fakedesinger Kilopat Zamanın Tanığı Katılım 9 Temmuz 2020 Mesajlar 1.249 Makaleler 7 Çözümler 9 Yer Fake Japanese 13 Mart 2022 #6 Bir de buraya bakın. is there a way to customize keyboard shortcuts in LxTerminal? Is there a way to change or add keyboard shortcuts within the LxTerminal application? My specific desire is to change the bindings for previous and next tab so they match the shortcuts in my other askubuntu.com Artı 0 Eksi
Bir de buraya bakın. is there a way to customize keyboard shortcuts in LxTerminal? Is there a way to change or add keyboard shortcuts within the LxTerminal application? My specific desire is to change the bindings for previous and next tab so they match the shortcuts in my other askubuntu.com
KS KS thegears Hectopat Katılım 21 Mart 2021 Mesajlar 353 Çözümler 3 Daha fazla Cinsiyet Erkek 13 Mart 2022 #7 thegears dedi: Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Genişletmek için tıkla... Çözümü buldum ; 1 - Terminali açalım. 2 - sudo subl ./.config/openbox/lxde-rc.xml 3 - <keyboard> kısmına gelelim bende 176.satırda 4 - Hemen altına Kod:Panoya kopyala <keybind key="C-A-t"> <action name="Execute"> <command>lxterminal</command> </action> </keybind> koyalım. 5 - Bilgisayarı yeniden başlatalım. Bu kadar... Son düzenleme: 13 Mart 2022 Artı 0 Eksi Çözüm
thegears dedi: Merhaba, az önce RebornOS kurdum ama CTRL+alt+t yapınca terminal açılmıyor. Bunu nasıl ayarlayabilirim? Genişletmek için tıkla... Çözümü buldum ; 1 - Terminali açalım. 2 - sudo subl ./.config/openbox/lxde-rc.xml 3 - <keyboard> kısmına gelelim bende 176.satırda 4 - Hemen altına Kod:Panoya kopyala <keybind key="C-A-t"> <action name="Execute"> <command>lxterminal</command> </action> </keybind> koyalım. 5 - Bilgisayarı yeniden başlatalım. Bu kadar...