LYS-2 iptal edilen sınavda LYS-1 tercihi yapılabilir mi?

Özgür012

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün LYS açıklandı bildiğiniz gibi. Benim LYS'de girdiğim ikinci sınav olan fen sınavım "Kurallara uymadınız." gerekçesiyle iptal edildi. Ben itiraz edicem fakat merak ettiğim bir şey var, LYS-2 sınavım iptal olmasına rağmen tercih yapabilir miyim.

NOT: LYS-1'e girdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lys-1 sınavı matematik ve geometriyi içerdiğinden dolayı alacağın genel puanlaman lys'de matematik ve geometri ygs'de ise matematik, türkçe, sosyal ve fen bilimleri puanları katılarak hesaplanır. Buna göre de bir sıralama elde edersin. Şimdi istediğin bölüm eğer Lys-2 puan türünden öğrenci alıyorsa senin lys-2 sınavın iptal edildiği için lys-2 puan türündeki sıralaman daha düşük olacaktır. Dolayısıyla lys-2 veya lys-3 veya başka puan türünden öğrenci alan bölümleri tercihine yazmak pek mantıklı değil. Onun yerine lys-1 puan türünden tercih yaparsan senin için daha avantajlı. Ancak lys-2 puan türünden de tercih yapabilirsin tabi ki. Bu konuda sıralama önemli.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı