M.2 dönüştürücü alıp M.2 SSD kullanılabilir mi?

Hyperf1low

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i7 4770-ASUS Q87M-PLUS/BM6AE - Samsung 16 GB (2x8) DDR3 1333 MHZ Dual - MSİ GTX 1060 6GB GAMİNG X - Transcend 128GB 2.5" SATA III SSD720-Toshiba 500GB DT01ACA050- Seagate Momentus ST9500325AS 500 GB HDD
Anakart
ASUS Q87M-PLUS/BM6AE
Merhabalar Uzun zamandır M.2 SSD almayı düşünüyordum ve uzun araştırmalarım sonucunda Kioxia Exceria G2 M.2 SSD'yi almaya karar verdim. Ancak, anakartımda M.2 slotu bulunmuyor. İnternette kısa bir araştırma yaptıktan sonra, M.2 aparatlarıyla M.2 SSD'yi kullanabileceğimi öğrendim.
Bu aparatı kullanmak için ikinci PCIe 3.0 girişim mevcut, fakat anakartımın bu konuda bir problem çıkarabileceğinden endişeliyim. Ayrıca, uzun zamandır aklıma takılan bir konu var: Bu M.2 aparatını takarsam ekran kartımın sıcaklık değerleri değişip ekran kartımın daha çok ısınmasına yol açar mı?

M.2 Ssd

M.2 Aparatı

SATA SSD kadar hız alırsınız, hiç gerek yok böyle maceralara.
Dönüştürücünün içinde NVMe ve NGFF olarak iki seçenek var. NGFF SSD bağlarsanız, SATA SSD kadar performans alıyorsunuz. Fakat NVMe bağlarsanız, M.2'nin desteklediği kadar performans alınıyor.

Biraz gereksiz olabilir yine Sata yerine bağlıyorsunuz.

Dönüştürücünün içinde NVMe ve NGFF olarak iki seçenek var. NGFF SSD bağlarsanız, SATA SSD kadar performans alıyorsunuz. Fakat NVMe bağlarsanız, M.2'nin desteklediği kadar performans alınıyor.

Hocam tam hız alabilirsiniz ama PCI-e bant genişliklerini hatırlamıyorum. Sıcaklıklığa pek etki edeceğini sanmam ekran kartının dibinde değilse.

Biraz gereksiz olabilir yine Sata yerine bağlıyorsunuz.
Hayır, Sadece Nvme ssd takacaksam sata yerine bağlamıyorum, Fakat Ngff ssd takacaksam bağlamak zorundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…