M.2 İçin BIOS Ayarları Nasıl Olmalı?

intension

Kilopat
Daha fazla  
Asus Prime H310M-D anakarta dahili M.2 yuvasına Samsung 970 Evo Plus SSD takmış bulunmaktayım, fakat 900 MB/sn civarı hızları görebiliyorum ancak. Samsung NVMe Driver ve Magician gibi yazılımlar yüklü. Acaba BIOS'ta bununla ilgili ayarlamalar mı yapmak gerekiyor?
Windows 10 64 bit kuracağım UEFI üzerinden.

375636

Son düzenleyen: Moderatör:
CrystalDiskInfo yazılımının görüntüsünü atar mısın?
Derken sorunun sebebi muhtemelen anakartın sitesinde 1 x M.2 Soket 3, , M Key ile Tip 2242/2260/2280 depolama aygıtı desteği (hem SATA hem de x2 PCIE modu)*1 yazıyor olması. x2 olduğundan düşük hız alıyorsun.

Asus Prime H310M-D anakarta dahili M.2 yuvasına Samsung 970 Evo Plus SSD takmış bulunmaktayım, fakat 900 MB/sn civarı hızları görebiliyorum ancak. Samsung NVMe Driver ve Magician gibi yazılımlar yüklü. Acaba BIOS'ta bununla ilgili ayarlamalar mı yapmak gerekiyor?
Windows 10 64 bit kuracağım UEFI üzerinden.
Eğer iki tane M.2 yuvası varsa diğerine takın öyle deneyin. Çünkü Standart M.2 hızını almanız için x4 PCIE slotu olması gerekiyor.

Evet, giriş seviyesi bir anakartın sınırlarını zorladığımı bende biraz önce fark ettim. Beni yanıltan resmi Asus sayfasının "Genel Bakış" sayfasında "10Gb/s M.2 support" yazdığını görmüş olmamdı daha sonra "Özellikler" sayfasında x2 yazdığını gördüm. Peki Akasa M.2 SSD to PCIe gibi bir adaptör ile x4 hızlarına çıkabilir miyim? Anakartın iki adet PCIe 2.0 x1 yuvası mevcut

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    111,9 KB · Görüntüleme: 345
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı