M.2, M.2 SATA ve 2.5" SATA için kutu önerisi

Bütçe
5000

mertinko

Megapat
Elimde 2.5"lik SSD, M.2 ve M.2 SATA mevcut. Bunlara ayrı ayrı yüksek veri transferi sağlayan kutu lazım. USB Type-C kutu var ama farklı türler mevcut mu? Önerileriniz neler? Bütçe belirtilenin üzerine çıkabilir toplam bütçe maksimum 8 Bin TL'dir.

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA SSD için bunu öneririm. Daha ucuzu ya da daha pahalısı var. Lakin fiyat performans olarak iyidir.

M2 SATA SSD B key SSD ise bunu değilse bunu M2 SATA ve PCIe SSD öneririm.

Thunderbolt SSD Kutusu bu PCIe SSD için. Performans olarak daha üstü var mı bilmiyorum. Daha doğrusu PCIe Gen 3 SSD sınırına yaklaşıyor thunderbolt destekli olanlar. Daha PCIe Gen 4 SSD'nin sınırına gelen ben görmedim.

Sonuncu için farklı model bakacak olursanız bazıları sadece thunderbolt desteklediği için USB bağlantılarında sorun yaşıyor. Buna dikkat edersiniz.

İyi forumlar.

SATA SSD için bunu öneririm. Daha ucuzu ya da daha pahalısı var. Lakin fiyat performans olarak iyidir.

M2 SATA SSD B key SSD ise bunu değilse bunu M2 SATA ve PCIe SSD öneririm.

Thunderbolt SSD Kutusu bu PCIe SSD için. Performans olarak daha üstü var mı bilmiyorum. Daha doğrusu PCIe Gen 3 SSD sınırına yaklaşıyor thunderbolt destekli olanlar. Daha PCIe Gen 4 SSD'nin sınırına gelen ben görmedim.

Sonuncu için farklı model bakacak olursanız bazıları sadece thunderbolt desteklediği için USB bağlantılarında sorun yaşıyor. Buna dikkat edersiniz.

İyi forumlar.
Bu önerilerinizi denediniz mi kullandınız mı? Tam olarak nasıl bir performans sunuyor. Teknik veriler ile gerçekte olan veriler arasında farklılıklar olabiliyor. İş bakımından M.2 hızlı çalışma sunuyor mu?

Bu önerilerinizi denediniz mi kullandınız mı? Tam olarak nasıl bir performans sunuyor. Teknik veriler ile gerçekte olan veriler arasında farklılıklar olabiliyor. İş bakımından M.2 hızlı çalışma sunuyor mu?
SATA SSD için olanı ben kullandım sorun yaşamadım. Şu an içindeki SSD sistemde olduğu için test edip sonuç paylaşamıyorum. M2 SATA SSD için olanı arkadaşım kullandı sorun yaşamadı. Diğer ikisini bende uzun süredir araştırdığım için ekledim. Onları kullanmadım.

Teknik verilerinden çok kaç kişinin kullanıp hangi SSD ile ne sonuç aldığına birden fazla siteden bakıyorum. Elinizdeki SSD'ler ile kullanan kişilerin yorumları olumluydu. Sisteminizde destekliyorsa sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Elimden geldiğinde Türkiyede satılan ürünlerden eklemeye çalıştım lakin 1.5k fiyata USB 3.1 hızındaki kutuları sattıkları için eklemiyorum. Thunderbolt ve USB destekli ülkemizde satılan örneğide ben görmedim. Bulan varsa eklesin lütfen.

Thunderbolt olan 2500 - 3000 MB/s arasında okuma yazma değerleri almış. Daha üstünü harici bir SSD kutusu veriyor mu bilmiyorum. Diğeri hem SATA hem PCIe olan taş çatlasın 1000 MB/s okuma yazma değerlerini görüyor çünkü limiti o zaten. Diğerleride SATA SSD'nin limitlerinde kullanılıyor genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı