M.2 mi SATA 3.0 mı?

Yer
ANTALYA
Daha fazla  
Yeni topladığım bilgisayara SSD almayı düşünüyorum elimde 120 GB SATA 3.0 mevcut yetmediği için ekleme yapacağım, ama 250 GB M.2 mi yoksa 500 GB SATA 3.0 mı alsam kararsız kaldım. Sizce aradaki hız farkına 250 GB depolamadan feragat etmeye değer mi? Aklımda aşağıdaki SSD'ler var sizce hangisi?

Samsung 250GB 970 EVO M.2 SATA
Samsung 500GB 850 EVO SATA 3.0

Not: Başka sitelerden alma imkanım var sadece örnek olsun diye vatan linki koydum, ama Samsung almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı hangi amaçla kullanacağın ile çok alakalı bir konu olmakla beraber yerinde olsam M.2 alırım.
SATA'ya göre devasa hız farkı var. Sadece sistemi SSD'ye kurarsın ve bilgisayarda kullanacağın programlar yüklü değilse zaten yeter. Eğer yer kaplayan programlar veya oyunlar olacaksa o kısım için mekanik hard disk kullanman gerekecek. Eğer bütçen var ise depo olarak kullanacağın kısmı SATA SSD yapabilirsin.

Ne amaçla kullanacaksınız eğer oyun ve günlük kullanımsa hiç gerek yok M.2 SSD almaya çünkü aralarında bulunan okuma yazma hızları bu tarz oyun ve günlük kullanımda fark etmiyor güçlü yazılım photoshop render programları kullanmayacaksanız M.2 SSD almaya hiç gerek yok

Amacım genel olarak oyun ve günlük kullanım. Elimde zaten söylediğim gibi 120 GB SATA mevcut sistemi ona kuruyorum, bu alacağım SSD yi oyun amaçlı kullanacağım ayrıca 1 TB HDD var depolama için kullandığım. dediğiniz gibi oyun ve günlük kullanım için SATA alacağım sanırım, peki link de belirttiğim samsung nasıl sizce, forumda çok önerildiği için özellikle samsung almayı düşünüyorum yazdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı