M.2 NVMe desteği nasıl anlaşılır?

Baki Gungor

Centipat
Arkadaşlar laptopumda M.2 SSD takılı. Bu SSD okuma/yazma hızları 1600/900. SATA hızlarından fazla. İnternette SSD araştırdığımda şu sonuç çıktı;

Ürün görsellerde göründüğü gibi NVMe SSD yazıyor ancak neden pinler M.2 SATA SSD gibi? Ben SSD yükseltmesi yapmak istiyorum.

Samsung'un 970 Evo Plus modelinin pinleri farklı. Ben 970 Evo Plus'ı satın alırsam laptopumda çalışır mı? Tam performans kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

NVMe bir soket değil. M.2 soket. PCIe hatlarını kullanan SSD'ler NVMe SSD'lerdir.
M.2 NVMe ve M.2 SATA SSD çeşitleri var. Sizdeki SSD de M.2 NVMe, yani yerine takacağınız NVMe SSD de uyumlu olacak.

sizdeki m2 portu Pci-e değilde yalnızca sata destekliyorsa bir PCI- e hız avantajlarından yararlanamazsınız. Portu kontrol ederek ona göre bir Ssd almanızı öneririm. Aksi halde yüksek hızlara çıkamayacağınız için fazla para vermiş olursunuz.

Son düzenleme:

Yanlış bilgi. Görsel hatalı. O iki SSD arasında sadece anahtar farkı var. Soldaki B KEY SSD, sağdaki B+M KEY SSD. PCI-E portuna ikisini de bağlayabilirsin.

B+M ve B KEY farkını internetten araştırabilirsin, çoğu yerde yazıyor.

Hatamı fark edip düzeltme yaptım. Ancak ara birim PCI-e destekli değilse sata hızlarının üzerine çıkamaz

PCI-E destekli olmayacak kadar eski olacağını sanmıyorum. PCI-E; Gen1, Gen2 ya da Gen3 farkı oluyor genelde.

Hatamı fark edip düzeltme yaptım. Ancak ara birim PCI-e destekli değilse sata hızlarının üzerine çıkamaz

1600/900 bu hıza çıkıyorsa sata ile kısıtlı değildir.
Yukarıdaki link de satıcı PCI-e olduğunu yazmış

Yani gönül rahatlığıyla m.2 portuma, Samsung 970 Evo plus takabilirmiyim?
( Not : Kullandım laptop 8. nesil işlemci var ve dün satın aldım eski nesil bir pcle arabirimi olmadığını düşünüyorum/ düşünmek istemiyorum)
NVMe bir soket değil. M.2 soket. PCIe hatlarını kullanan SSD'ler NVMe SSD'lerdir.
M.2 NVMe ve M.2 SATA SSD çeşitleri var. Sizdeki SSD de M.2 NVMe, yani yerine takacağınız NVMe SSD de uyumlu olacak.

Teşekkür ederim,Samsung 970 Evo plus ile kombine etmek kaldı geriye ozaman

Yok kardeşim al tak hiç sıkıntı yok.

@Silinen üye Peki PCIe 2.0 x 4 porta sahip 4. nesil işlemcili notebooklar için NVMe boot drive desteği var mı, ya da bunu nasıl öğrenebilirim? HM87 anakart (Intel 8 series) ve 4720HQ işlemci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…