Herkese iyi akşamlar.
İki gün önce İtopya'dan yeni almış olduğum TAA-101 model bilgisayarım durup dururken kapandı. Açtığımda sürekli olarak BIOS'a atmaya başladı. Boot listesinde ise M.2 NVMe SSD'm gözükmüyordu. Bilgisayarı kapatıp markete gidip geldim ve durup dururken tekrar görmeye başladı. Normal bir şekilde bilgisayar açıldı ve driverlarımı kurmaya devam ettim. Akşamına bilgisayarı kapayıp uyudum. Sabah bilgisayarı açtığımda SSD'nin yine görünmediğini fark ettim. O andan itibaren her türlü forumda araştırdım, sorun SSD'de mi yoksa anakartımda mı bir sorun var diye. SSD'yi test edebileceğim M.2 soketli başka bir bilgisayar/anakartım da bulunmamakta, veya sahip olan bir tanıdığım da yok. Bilgisayarcıları aradım SSD'mi test edebilir miyiz diye, ya hiç kimsede M.2 soketli bilgisayar yok, ya da uğraşmak istemediler. Şu anda mecburen 5200 RPM 2.5" HDD'ye kurdum Windows'umu. Bu, benim BIOS'tan veya başka bir şekilde halledebileceğim bir şey midir, yoksa SSD'yi garantiye göndermeli miyim? Sistemimi aşağıya bırakıyorum. Teşekkürler.
-ASUS B450M Dragon.
-AMD Ryzen 5 5500.
- G.Skill Ripjaws V 8gbx2 DDR4 3600MHz CL18.
-ASUS Dual RX 6500 XT.
-Goodram PX500 512 GB M.2 NVMe PCI-e 3.0 X4.
-Toshiba MK3265GSX 320 GB 5400 RPM (geçici boot Drive)