M.2 NVMe SSD önerisi

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.
Monster Abra A5 v16.4 bilgisayarıma bir adet 500GB - 1 TB M.2 SSD eklemeyi düşünüyorum. Anakart modelim: Intel HM370/PCI-Express 3.0 (detayları ekran görüntüsüyle ekledim.) Bilgisayarda halihazırda WD Blue SN550 250 GB (WDS250G2B0C) takılı durumda ve işletim sistemim bu SSD üzerinde kurulu.
1500 TL civarında bütçem var fakat bu bütçelere çıkmak zorunda değilim. Fiyatına değmeyecek bir ürün almak istemiyorum. Şu an kullandığım bilgisayarı ya uzun süre kullanacağım ya da önümüzdeki aylarda satıp yeni bir bilgisayara geçeceğim. İki ayrı durumda da uzun süre dayanacak fiyatına göre kalite sunabilecek model arıyorum.
Kullanım amacım ise çoğunlukla oyun ve depolama. Genel olarak offline hikaye içeren oyunlar oynuyorum. Şu an kullandığım model de dram bulunmamakta. Bu sebepten dolayı Dram'li bir model edinip işletim sistemini ve performans gerektiren oyunları bu belleğe kurma gibi bir düşüncem var.
Genel olarak gözüme çarpan ürünleri aşağıya ekliyorum. Son zamanlarda oyunların istediği depolama alanlarımım saçma bir hal almasından dolayı 1 TB depolamasından Exceria G2 ile daha yüksek okuma/yazma hızlarından dolayı Exceria Plus modelleri arasında gidip geliyorum. Öte yandan düşük okuma/yazma hızlarına rağmen dram bulunduğu için Exceria modeli de olabilir diye düşünüyorum. Burada önemli olan kullanıcı deneyimleri (hızlar yeterli geliyor mu vs.) Başka model önerileriniz olursa bu önerilere de açığım.
Gözüme çarpan modeller:

Dosya Ekleri

• Anakart.png
    82,3 KB · Görüntüleme: 318
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe aşma imkanın varsa EX950 öneririm. Exceria G2'den daha iyi ve aşmana değer. 1 TB olması da ayrı bir güzel.

Bunun dışında 500 GB olarak KC3000 öneririm.

Attıklarının içinden NV2 ve 980'de DRAM bulunmuyor. Exceria G2'yi de 150 TL farkla EX950 alabiliyorken önermem.

Selamün aleyküm dostum, anladığım kadarıyla senin bütçen maksimum 1400-1500 TL bandında. Bu SSD'yi öneriyorum, yakın zamanda bir arkadaşıma aldık çok memnun kaldı kendisi ben de bir üst modeli olan 980 Pro'yu kullanıyorum memnunum Korelilerin kalitesinden şaşma. Bu arada İstanbul'da oturuyorsan eğer Ümraniye Santralin ilerisinde bu satıcının bizzat yeri var mağazadan da alabilirsin biz mağazadan 1-2 hafta önce aldık bize yardımcı oldular bayağı öneririm.

EX950, N11 üzerinden satıldığı için neredeyse bütçeme denk geliyor. Limitleri zorlayıp alabilirim fakat ürünü satan satıcı ile ilgili ambalajsız ürün gönderdiğine dair yorumlar var. Ayrıca bu model ile ilgili pek kullanıcı da göremedim. Bu konulardan dolayı biraz çekinceliyim.
500 GB olan modellerden ise KC3000'i aradaki fiyat farkının 200 TL olmasından ve anakartımın PCI Express 4.0 desteklememesinden kaynaklı eledim. NV2 ve Exceria modellerini çok para vermemek adına almak istersem yorumlarını almak için eklemiştim. DRAM olmadığının farkındayım. Teşekkür ederim.
Aleyküm selam. 1 TB depolamalara çıkacak olursam DRAM'siz bir model tercih etmeyi pek düşünmüyorum. Teşekkür ederim.

970 EVO Plus da alabilirsin 500GB olarak hem laptopta HDD var ise gerek yok 1TB SSD'ye bence. Bende de 500GB var işimi görüyor mesela sonuçta SSD'yi depolamadan çok programlar için kullanmak lazım.

970 EVO Plus da alabilirsin.
Önerdiğin ürünün fiyatına bakmayı düşündün mü?

Konu sahibi benim 1300 TL'lik KC3000 önerimi bile 200 TL eklemek istemediğini belirterek reddediyorken KC3000'den daha düşük özellikleri olan ve daha pahalı satılan diski konu sahibine öneriyorsun. Azıcık mantıklı düşünerek öneri yap.

@BerkayZ87 senden önce düşündüğümden emin olabilirsin fark ettiysen konu sahibinin atmış olduğu linklerin içerisinde benim önerdiğim ürünün fiyatına çok yakın bir ürün linki de koymuş ondan yola çıkarak söyledim.

İstersen bu linkten bakabilirsin sen de birader.

Öncelikle merhana dram ihtiyacınız yok zaten depolama ve oyun için alacaksınız boyut sizin için öncelikli olmalı bence markayada çok takılmayın leven 2TB M.2 NVMe SSD aldım zamanında 2bin TL'ye çok memnunum sağlık performans ilk günki gibi %100 yani emin olun sırf adı var diye büyük paralar bayılmaya gerek yok onu öğrendim.

N11'in genel olarak kuponlar sunması ve Nays'ın N11 kampanyası yüzünden N11 fiyatlarına kanalize olarak ve oluşturduğum listeden fiyat farklarına bakarak konuşuyorum.
@BerkayZ87 Öncelikle yaptığım yanlışı düzelteyim. KC3000 ile Exceria Plus G2 arasında 130 TL civarında fiyat farkı var benim için. Sebeplerim aynı kalmakla birlikte Exceria Plus G2'de karar kılmıştım. 500 GB PCI Express 4.0 depolamayı pek yatırım olarak düşünmüyorum dolayısıyla bilgisayar değiştirme ihtimalimde söküp yeni alacağım bilgisayara (Laptop) takıp bir port işgal etmek istemedim. Bilgisayarı kullanmaya devam edersem ise tamamen boşa gidecek KC3000. 1 TB model için Exceria G2'den başka pek bir seçeneğim kalmıyor. 1700/1600 MB/s ve 2100/1700 MB/s okuma yazma hızları için yorumunuz nedir ? Genel değerlerden çok bir performans farkı yaşar mıyım ? Bunun dışında Exceria Plus G2 için bir yorumunuz var mı ?
970 EVO Plus da alabilirsin 500GB olarak hem laptopta HDD var ise gerek yok 1TB SSD'ye bence. Bende de 500GB var işimi görüyor mesela sonuçta SSD'yi depolamadan çok programlar için kullanmak lazım.
970 Evo Plus modelini açıkçası biraz daha düşük fiyata KC3000 alabildiğimden dolayı elemiştim. Depolama birimi olarak konuda belirttiğim gibi bir adet 250 GB M2 SSD kullanıyorum. Ek depolamayı özellikle depolamadan çok oyun için kullanacağım ondan dolayı SSD istiyorum. Teşekkür ederim.
Özellikle bilgisayarımın oynatabileceği maksimum grafik ve doku paketlerine sahip oyunları oynayacağım için (Örneğin RDR2) DRAM'in önemli bir etken olduğunu biliyorum fakat emin değilim. Bahsettiğin model ile ilgili de aradığım depolama alanlarında neredeyse hiç veri bulamadım. Teşekkür ederim.

Stok bitti hocam herkes aldı yüksek doku derken ben RDR2 God of War ve birçok günce oyunu kurdum sıkıntı yaşamadım şu an güncel olarak Far Cry 6 ve Forza 5 oynuyorum canavar gibi yüklenme süresi 2-3 sn 3500 MB okuma 3000 MB yazma değerleri var.

Ürün link benim kullandığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…