M.2 NVMe SSD üzerindeki etiketi sökmek zararlı mı?

• Konuyu başlatan neor
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 293
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 i5 12hx - Rtx 4060
Merhaba arkadaşlar Kingston 1TB m2.NVMe SSD aldım üzerindeki etiketi paketinden çıkarınca sökmüştüm garantisi önemli değil ancak SSD sanki ısınıyor gibi.

Laptopun şu an %40ı dolu kendi SSD'si Micron 38 dereceyken, yeni taktığım Kingston SSD'ı %0ı dolu yani bomboş 48 derece. Oyundayken baktım Micron 51 derece Kingston 54 dereceydi yani sizce bir sorun var mıdır?

Etikette hava duruyor gibiydi pek işe yaramaz diye düşünmüştüm.

Merhaba arkadaşlar Kingston 1TB m2.NVMe SSD aldım üzerindeki etiketi paketinden çıkarınca sökmüştüm garantisi önemli değil ancak SSD sanki ısınıyor gibi.

Laptopun şu an %40ı dolu kendi SSD'si Micron 38 dereceyken, yeni taktığım Kingston SSD'ı %0ı dolu yani bomboş 48 derece. Oyundayken baktım Micron 51 derece Kingston 54 dereceydi yani sizce bir sorun var mıdır?

Etikette hava duruyor gibiydi pek işe yaramaz diye düşünmüştüm.
Genel olarak çıkarmamak daha iyi termal pad diyorsun büyük ihtimal. O ısınmaya etki eder.

Genel olarak çıkarmamak daha iyi termal pad diyorsun büyük ihtimal. O ısınmaya etki eder.

İnce etiket katmanıydı ısıyı etkiler mi bilmiyorum sonradan yapıştırılan bir blok değil.

Şu üstündeki warranty Void if removed yazan kısım.

Bir anlık dalgınlığıma denk geldi çok gereksiz duruyordu açıkcası :D

İnce etiket katmanıydı ısıyı etkiler mi bilmiyorum sonradan yapıştırılan bir blok değil.

Şu üstündeki warranty Void if removed yazan kısım.

Bir anlık dalgınlığıma denk geldi çok gereksiz duruyordu açıkcası :D

Garip bildiğim kadarıyla sadece garantisinin gitmesi gerek neden dağlar kadar sıcaklık farkı oldu emin değilim. Ama çok büyük ihtimal soğutmaya da etkisi var.

Garip bildiğim kadarıyla sadece garantisinin gitmesi gerek neden dağlar kadar sıcaklık farkı oldu emin değilim. Ama çok büyük ihtimal soğutmaya da etkisi var.

Hocam bir şey daha sorayım, Lenovo LOQ'un kasasında SSD'nin gelen yerlerine kasaya yapışık termalpadler var ek bir termalpad uygulaması yapmaya gerek yok sanırım. Şu an fotoğraf atılamıyor sanırım atabilsem gösterirdim.

SSD'lerin denk geldiği kasanın üst değil alt tarafı bayağı sıcak sanırım termal padler görevini yerine getiriyor diye düşünüyorum. Ama şunda eminim ki cihazın boştayken genel sıcaklığı arttı ama sadece boştayken ve pil kullanımı da kısaldı. Aşırı garip bir durum haha sökmeye üşeniyorum söksem de yapacak bir şey yok gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı