M.2 soğutucu fanı nasıl çalıştırılır?

N0rvecli

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Türk Silahlı Kuvvetleri Uz. Çvş. Ad
Selamlar,
MSI B550M A Pro anakartım mevcut ve NVMe üzerine hem görüntü hem de sağlıklı çalışması açısından CM-M7S ARGB M.2 (2280) Soğutucu aldım. Fakat bu soğutucuyu takmak için gerekli kablo yuvaları anakartımda yok.

Aşağıdaki çoklayıcıyı alıp sıvı soğutmanın bağlı olduğu CPU fan kısmına taksam, ardından hepsini bu ürüne bağlasam bir sorun olur mu?
Soğutucunun kablosu sanırım 5V, yanlışlıkla 12V verip yakmak istemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
MSI B550M A Pro anakartım mevcut ve NVMe üzerine hem görüntü hem de sağlıklı çalışması açısından CM-M7S ARGB M.2 (2280) Soğutucu aldım. Fakat bu soğutucuyu takmak için gerekli kablo yuvaları anakartımda yok.

Aşağıdaki çoklayıcıyı alıp sıvı soğutmanın bağlı olduğu CPU fan kısmına taksam, ardından hepsini bu ürüne bağlasam bir sorun olur mu?
Soğutucunun kablosu sanırım 5V, yanlışlıkla 12V verip yakmak istemem.

Kablo başlıklarının fotoğraflarını atar mısın? 5v olan yerden kasıt ARGB olduğundan olması yüksek ihtimal. Fotoğraf yüklersen net cevap verebilirim.

Hocam aldığınız M.2 soğutucu pasif bir soğutucu yani fan yok, sadece ARGB 5v3pin kablosu mevcut ışıklandırmayı kontrol edebilmek için. Haliyle PWM Fan çoklayıcı bir işe yaramayacaktır.
Anakartınız üzerinde 3 pin JRainbow portları var ise oraya takabilirsiniz soğutucudaki kabloyu.

Kablo başlıklarının fotoğraflarını atar mısın? 5v olan yerden kasıt ARGB olduğundan olması yüksek ihtimal. Fotoğraf yüklersen net cevap verebilirim.
Buyurun hocam

Hocam aldığınız M.2 soğutucu pasif bir soğutucu yani fan yok, sadece ARGB 5V3pin kablosu mevcut ışıklandırmayı kontrol edebilmek için. Haliyle PWM fan çoklayıcı bir işe yaramayacaktır.
Anakartınız üzerinde 3 pin JRAINBOW portları var ise oraya takabilirsiniz soğutucudaki kabloyu.

Molex to kontrolcü ile uyar mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250419_104315_Gallery.jpg
    Screenshot_20250419_104315_Gallery.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 19
Buyurun hocam

Molex to kontrolcü ile uyar mı?
Molex bir güç bağlantısı hocam. Takmaya çalışırsanız kısa devre felan olabilir.
Anakart üzerinde bir slot arayın, 3 delikli olacak ve MSI anakartlarda ismi JRainbow olacak.
Şu tarz;
1745048876891.png

Not; Diğer 6 pinli kablo da ARGB kablosu ama diğerine nazaran daha az kullanılan bir kablo.

Molex bir güç bağlantısı hocam. Takmaya çalışırsanız kısa devre falan olabilir.
Anakart üzerinde bir slot arayın, 3 delikli olacak ve MSI anakartlarda ismi JRAINBOW olacak.
Şu tarz;
Eki Görüntüle 2473078

Not; diğer 6 pinli kablo da ARGB kablosu ama diğerine nazaran daha az kullanılan bir kablo.

Maalesef hocam baktım da bulunmuyor anakart üzerinde.

Aldığın ürün fanlı değil. Kumandalı ARGB kontrolcüsü gerekli.
ARGB 3 pin 5v
RGB 4 pin 12v
Senin üründeki 4 pin daha farklı bir arayüzü. Ürün cool moon olduğunu düşünüp araştırdım, small 4 pin diye yazılan 6 pinli bir arayüze bağlanıyor olmalı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-19-14-42-37-381_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2025-04-19-14-42-37-381_org.mozilla.firefox.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Geri
Yukarı