M.2 SSD alınca dosyalar nasıl aktarılır?

Ataberk3241

Hectopat
Makaleler
1
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Pro
Anakart
Asus B650M-R
Merhaba arkadaşlar. Exeria marka yeni bir M.2 Gen4 SSD aldım. ASUS B650M-R anakartımda şu anda mevcut bir Gen4 SSD bulunuyor. Aldığım SSD daha iyi olduğu için Windows'u ona kurmak istiyorum. Her iki SSD'yi de aynı anda kullanacağım. Önceki SSD'de birkaç önemsiz sayılabilecek dosya ve oyunlarım var. Önceki SSD'deki dosyalarımı kaybetmeden Windows'u yeni SSD'me geçirebilir miyim yoksa her halükârda önceki SSD'me format atıp sonradan dosyalarımı tekrar mı yüklemeliyim? Tam olarak istediğimi açıklayan bir konu veya video bulamadım varsa paylaşabilirsiniz. Kafam çok karışmış durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşim gereği hemen hemen her şeyin dönüştürücüsü var. M2'yi USB ile bilgisayara takabileceğin bir dönüştürücü alarak (hızını ciddi anlamda düşürecektir) ek olarak kullanabilirsin. Tahmin ediyorum 700-800 lira bandındadırlar. Ancak elindeki SSD'deki verileri yeni bir SSD'ye aktarmanın başka bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Bazı dosyalarını cloud'lara atıp oradan çekmek dışında.

Cevabın için teşekkür ederim, modlar başlığı değiştirmiş. Eğer dosyaları yeni ssdye aktarmak zorsa windowsu nasıl yeni aldığım ssdye geçirebilirim?

Cevabın için teşekkür ederim, modlar başlığı değiştirmiş. Eğer dosyaları yeni SSD'ye aktarmak zorsa Windows'u nasıl yeni aldığım SSD'ye geçirebilirim?

Rufus ile format için flash bellek hazırlamalısın. 16 GB yeterli olacaktır. Windows 10 ya da 11 (tercihine göre) indirip Rufus ile flash bellek'e aktarmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…