Çözüldü M.2 SSD boot edilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

142404

Kilopat
Merhaba M.2 SSD ile bilgisayarımı boot edemiyorum BIOS'umda hard Drive bbs ayari gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 20230206_162514.jpg
    232,1 KB · Görüntüleme: 78
Çözüm

SATA olan SSD'yi sökünce açmıyorsa Windows'un boot dosyaları SATA SSD'de olduğu için açmıyor. Windows boot dosyalarının M.2 SSD'de olması gerekiyor kurulumda sistem boot dosyalarını SATA SSD'ye atmış ondan açmaz. O yüzden yedeğini alıp sonra SATA SSD'yi söküp M.2 SSD'ye yeniden kurulum yap böylelikle boot dosyaları M.2 SSD'ye ayrılmış olur.
Hocam hangi sistemi kuracaksınız?
Eğer MBR veya GPT veya UEFI nedir bilmiyorsan buraya tıklaçok kurcalama.

Sorularınla ilgili UEFI kurulum yapabilmek için BIOS'un UEFI ve diskinin GPT olması gerekir BIOS'un UEFI ve diskin MBR ise GPT'ye çevirmek için aşağıdaki adımı uygulayacaksın eger BIOS'un eski ise normal kurulum yapman gerekir UEFI kurulum yapamazsın SSD takılı ise BIOS ayarlarından IDE olan sçeçenegi AHCI olarak değiştir

Arkadaş daha diskin içinde Windows var mı yok mu belirtmemiş ki sen sıfırdan kurulum anlatıyorsun.

Şöyle açıklayım durumu arkadaşlar M2 SSD de windowsum kurulu ve çalışır vaziyette ancak benim bilgisayarda bir SATA SSD var ben onun kablolarını sökünce bilgisayar kendini M2 ile başlatmıyor. Bu arada SATA SSD den başlamıyor bilgisayar bundan eminim.
500 GB olan M2 SSD 120 GB Olan SATA SSD ve boş durumda ben bu 120 olanı söküp başka bilgisayara takacağım ama söktüğüm zaman bilgisayar açılışta beni BİOS a yolluyor.
Recep abinin videolarından gördüğüm kadarıyla M2 ile boot edilmesi için HARD DRİVE PRİOTY BBS diye bir ayar var odan yapılması açılması gerekiyor ancak bende böyle bir ayar gözükmüyor biosun hiçbir yerinde ve saçma bir şekilde SATA SSD takılı olduğu zaman kendini M2 SSD ile boot edebiliyor bilgisyar. Takılı iken BİOS ayarlarına baktım herşey aynı şekilde.

Garip bir durum anlayamadım açıkcası

SATA olan SSD'yi sökünce açmıyorsa Windows'un boot dosyaları SATA SSD'de olduğu için açmıyor. Windows boot dosyalarının M.2 SSD'de olması gerekiyor kurulumda sistem boot dosyalarını SATA SSD'ye atmış ondan açmaz. O yüzden yedeğini alıp sonra SATA SSD'yi söküp M.2 SSD'ye yeniden kurulum yap böylelikle boot dosyaları M.2 SSD'ye ayrılmış olur.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…