M.2 SSD çalışmıyor

fastarts

Decapat
M.2'yi servise gönderdim. Sıfırıyla değiştirdiler. Yeni gelende aynı şekilde bu sorunu yaşıyorum. Bu kez itopya.com mağazasına kendim götürdüm diski. Adamlar gözümün önünde PC taktı, içine Windows yükledi, sorunsuz bir şekilde çalıştı. Bana dediler ki BIOS güncelle en son sürüme. Güncelledim, yine düzelmedi. Çalışıyordu normalde. Kendi kendine birden gitti. Serviste değişim yaptılar ama bu da aynı sorunu yarattı. Başka PC'de çalışıyor M.2, benimkinde çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Anakartınız nedir?
  2. SSD nedir?
  3. Anakartın M.2 girişi SSD'ye uygun mu?

Dediği gibi, belki sen M.2 Ultra SSD taktın ama anakartında sadece M.2 desteği var.
ya da PCI Express, uyumlu değil port ile anakart arasında Örnek;
Mesela PCI Express 4.0 SSD var ama anakartın M.2 yeri PCI Express 3.0
  1. Anakartınız nedir?
  2. SSD nedir?
Cezalı :) Ne desek boş

Dediği gibi, belki sen M.2 Ultra SSD taktın ama anakartında sadece M.2 desteği var.
ya da PCI Express, uyumlu değil port ile anakart arasında Örnek;
Mesela PCI Express 4.0 SSD var ama anakartın M.2 yeri PCI Express 3.0

Cezalı :) Ne desek boş
Hocam xpg sx8200pro 512gb m2 nin modeli anakartımda asus tuf gaming b550m plus
Anakar pcı 4.0 destekleyem yuvayı kullanıyorum m2 pcı 3.0
  1. Anakartınız nedir?
  2. SSD nedir?
Asus tuf gaming b550m plus anakart
Xpg sx8200pro m2 ssd
Evet uygun dediğim gibi daha önce çalışıyodu bi anda bozuldu videoki sorun oldu garantiye gönderdim değişim dediler yaptım değişimi ama yeni geleni taktım daha sonra bilgisayarım yönete girdim diski tanıtırken tak diye gitti işte yine açılmamaya başladı videodaki gibi daha sonra kendim mağazaya götürdüm orda denediler adam içine windows kurdu gayet çalıştı 2. Bir m2 slotum var onu denedim daha önce hiç kullanmadığım yuva sorunludur belki diye ama orda da aynı sorunu yapıyor

BIOS'da bord Configuration ayarlarından, bakar mısın M.2, M.2 RAID ayarlarına vs. Auto'da kalmış olabilir. Manuel o portu etkinleştirin diğerlerini de Auto yapın. Kapanmıyor zaten.
Hocam xpg sx8200pro 512gb m2 nin modeli anakartımda asus tuf gaming b550m plus
Anakar pcı 4.0 destekleyem yuvayı kullanıyorum m2 pcı 3.0

Asus tuf gaming b550m plus anakart
Xpg sx8200pro m2 ssd
Evet uygun dediğim gibi daha önce çalışıyodu bi anda bozuldu videoki sorun oldu garantiye gönderdim değişim dediler yaptım değişimi ama yeni geleni taktım daha sonra bilgisayarım yönete girdim diski tanıtırken tak diye gitti işte yine açılmamaya başladı videodaki gibi daha sonra kendim mağazaya götürdüm orda denediler adam içine windows kurdu gayet çalıştı 2. Bir m2 slotum var onu denedim daha önce hiç kullanmadığım yuva sorunludur belki diye ama orda da aynı sorunu yapıyor
İlk dediğim gibi, BİOS ayarlarına bi girip bakın. Ayarlayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı