M.2 SSD düşük yazma hızı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Laptopumda Micron 2210 mtfdhBA512QFD SSD mevcut fakat yazma hızı yerlerde sorun tam olarak nedir?

1627645624572.png

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp chkdsk komutuyla diskinizi tarayabilirsiniz. HD sentinel programıyla sağlığını kontrol edebilirsiniz. Doluluk oranı arttıkça performansı düşer genelde ama bu kadar düşmesi normal mi bilmiyorum.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp chkdsk komutuyla diskinizi tarayabilirsiniz. HD sentinel programıyla sağlığını kontrol edebilirsiniz. Doluluk oranı arttıkça performansı düşer genelde ama bu kadar düşmesi normal mi bilmiyorum.
SSD Sağlık durumu %97 gözüküyor.

SSD Sağlık durumu %97 gözüküyor.

O sağlık durumu genelde toplam kaç TB veri yazıldığı ile alakalı zaten çok bir önemi yok da SSD chkdsk komutunu kullanın bir de yer açmaya çalışın. En azından 1 TB HDD alabilirseniz depolama için sisteminiz bayağı rahatlayacaktır.

Evet arkadaşlar sorunu çözdüm.Komut defterinde şu değerleri uyguladım ve 30gb dosya sildim 100gb boş alanım oldu şuan hız internette yazan değerlerle bire bir aynı.

@Amanita desteğin için teşekkürler.

Kod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci
"Error Control": DWORD = 0

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride
"0": DWORD = 0

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    31 KB · Görüntüleme: 125
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı