Çözüldü M.2 SSD ekleyince gelen " M.2 Genie error" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Türkiye
Termal macun değiştirip M.2 ekleyecektim. Şu an normalde Kingston A2000 250GB M.2 mevcut. Kioxia Exceria G2 1TB ekleyecektim. Dedim, eklemişken A2000'in yerini de değiştireyim. A2000'i GPU'nun altına aldım, g2'yi üste. Bilgisayarı açtım, " M.2 Genie error" hatası verdi. Biraz araştırdım ama hiç benim olay örgüsünün aynısını yaşayan yok.

Çözüm
Verilerinizi yedekleyip USB ile temiz kurulum yapın.
Bir an kafama esti, ne olacak bir şansımı deneyeyim dedim ve AHCI olan SATA modunu RAID yaptım ve inatçı A2000'deki Windows açıldı. Yardımınız için teşekkürler.

@Einstein sizce Windows ve oyunlar nereye kurulmalı? Hangi SSD'yi ne amaçla kullanmam daha mantıklı olur? Bir de AHCI ve RAID farkını anlamadım ama çift SSD için RAID'in daha iyi olduğunu okudum. RAID olarak kalsın mı?
Verilerinizi yedekleyip USB ile temiz kurulum yapın.
Bir an kafama esti, ne olacak bir şansımı deneyeyim dedim ve AHCI olan SATA modunu RAID yaptım ve inatçı A2000'deki Windows açıldı. Yardımınız için teşekkürler.

@Einstein sizce Windows ve oyunlar nereye kurulmalı? Hangi SSD'yi ne amaçla kullanmam daha mantıklı olur? Bir de AHCI ve RAID farkını anlamadım ama çift SSD için RAID'in daha iyi olduğunu okudum. RAID olarak kalsın mı?

Son düzenleme:
Çözüm

Windows'u Exceria G2 SSD'ye oyunları ise Kingston SSD'ye kurun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…