M.2 SSD geçmek performansı çok etkiler mi?

Erenovskiii

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, SATA SSD kullanıyorum. Ayrıyeten 1 TB hard disk kullanmaktayım. Oyunlarda drop yiyor gibi oluyorum, sistemim iyi. Oyunları kurduğum hard disk biraz eski, o yüzden kaynaklı olabilir mi diye düşünüyordum. 500 GB bir M.2 SSD almak çok etkiler mi? Alınır mı?

Çok etkilemez, dropları azaltır mı bilmiyorum ama windowsu M2 SSD'ye kurarsan daha iyi performans alırsın. Ayrıca oyunları da kurarsan kaplamalar yükleme ekranları falan daha erken yüklenir.

Fark ettiğim şey şu, ben oyunlarda yüksek fps almama rağmen drop yaşıyorum. Bunu sadece HDD kurulu olanlarda yaşadığım için M2 SSD almanın droplarıma bir etkisi olur mu? Yani anlık fps dropları düzelir mi, fps yüksek iken akıcı bir oyun alamamamı düzeltebilir miyim?

Windows'ta kasma, donma veya benzeri şeyler varsa bunları engeller. Özellikle DRAM'li bir taneye geçerseniz baya akıcı oluyor.

Oyunlar için ise eğer oyunları bu yeni veya şuanki SSD'nize aktarırsanız düzelir. HDD sıkıntılı ise değiştirmek dışında çözüm yok. HDD sıkıntılı olmasa bile bazı oyunlar SSD istiyorlar, oyüzden HDD'de sıkıntılı çalışabiliyorlar. Dead Space Remake, Uncharted 4, Cod Black Ops 6 gibi.

Hocam HDD içinde CD olduğunu biliyorsunuzdur sanırım CD zarar görmüştür SSD üzerindeki oyunlar sadece bir kartın üzerinde olduğu için sağlıklı ve verimlidir SSD üzerindeki oyunlarda drop yememeniz normal HDD zarar görmüştür diye düşünüyorum.

https://www.hepsiburada.com/mld-m50...gaza=Hepsiburada&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.49.7 Bu SSD iyi mi? Fiyatı uygun diye söylendi. Alsam olur mu? MLD SSD alınır mı? Bu fiyata öneriniz var mı? Çünkü gördüğüm kadarıyla okuma yazması gayet yüksek gözüküyor. Dram olup olmadığını nasıl anlarım?

Dropu çözermi bilmem ama oyunlardaki shaderlar daha hızlı yüklenir.

Bunu alın geçin hocam fiyatına göre iyi hızlara sahip.

Forumlarda sunduğu performansı vermediği hakkında yorumlar var, hızı çok daha düşükmüş.
Bu iki listede de DRAM'li olup olmadığı ve diğer donanım özellikleride yazıyor:

Görünüşe göre DRAM bulunmuyor, ömür garantiside sunmamışlar:

Şahsi önerim çoğunlukla budur, DRAM'li ve sorunsuz olduğunu bildiğim için:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…