Çözüldü M.2 SSD gözükmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eshri

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Denizci
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Anakart
MSI Tomahawk B450 Max
Bilgisayarda Windows SATA SSD'ye kuruluydu. Bugün format atarken M.2'ye kuracaktım fakat M.2 SSD kurulumun yapılacağı diski seç kısmında gözükmüyordu. En son düzeltemediğim için vazgeçip tekrar SATA SSD'ye kurdum fakat şimdi M.2 SSD bu bilgisayar kısmında artık gözükmüyor, disk yönetiminden de baktığım zaman SST'e olduğu gibi.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    54,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam M.2'ye sanirim yol yapmamissiniz yani D C gibi disk yazan sol tarafina bir kere sag tiklayip SS atarsaniz yardimci olabilirim.

Böyle gözüküyor hocam.

Tamamdır buradaki sorunu çözdüm çözümü ise şu:
Bilgisayarım -> sağ tık "yönet" deyip disk yönetimini açın ve taktığınız diskin tam adını öğrenin. ( disk0, disk1, disk2 vb )
Daha sonra:
Başlat - çalıştır - "CMD" yazıp Enter'a basın.
"Diskpart" yazıp Enter'a basın.
"List disk" yazıp disk listesine bakın, diskinizin adından emin olun.
"Select diskadı" Enter'a basın.
"Clean" yazıp Enter'a basın.
Diskinizin güvenliği kaldırıldı. Daha sonra bilgisayar yönetiminden, diskinizi biçimlendirip, kullanmaya başlayabilirsiniz.
Hocam M.2'ye sanirim yol yapmamissiniz yani D C gibi disk yazan sol tarafina bir kere sag tiklayip SS atarsaniz yardimci olabilirim.

Böyle gözüküyor hocam.

Tamamdır buradaki sorunu çözdüm çözümü ise şu:
Bilgisayarım -> sağ tık "yönet" deyip disk yönetimini açın ve taktığınız diskin tam adını öğrenin. ( disk0, disk1, disk2 vb )
Daha sonra:
Başlat - çalıştır - "CMD" yazıp Enter'a basın.
"Diskpart" yazıp Enter'a basın.
"List disk" yazıp disk listesine bakın, diskinizin adından emin olun.
"Select diskadı" Enter'a basın.
"Clean" yazıp Enter'a basın.
Diskinizin güvenliği kaldırıldı. Daha sonra bilgisayar yönetiminden, diskinizi biçimlendirip, kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Adsız1.png
    Adsız1.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 42
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı