M.2 SSD hangi slota takılmalı?

Yeterli eski kasam zaten sadece anakarti değiştirdim şu an boştayken ekran kartım 58 işlemcim 50 derece BIOS'a girmiyorum ki güncelleyeyim.

Peki benim ekran kartım neden boştayken 37 derece şu an?
Kasam ASUS TUF GT 501 olduğundan dolayı.
Ayrıca işlemci soğutucunuzu kontrol edin derim.
ASUS B560M Plus Wi-Fi anakartta cumartesi günü i5 11400F işlemciyi söktüm ve daha sonra i7 10700K ile değiştirdim ve termal macunuda kurumamış durumdaydı 240 lık sıvı soğutucunun.
Pazartesi kontrol ettim işlemci boşta 29 derecede çalışıyor o anakartta.

Peki benim ekran kartım neden boştayken 37 derece şu an?
Kasam ASUS TUF GT 501 olduğundan dolayı.
Ayrıca işlemci soğutucunuzu kontrol edin derim.
ASUS B560M Plus Wi-Fi anakartta cumartesi günü i5 11400F işlemciyi söktüm ve daha sonra i7 10700K ile değiştirdim ve termal macunuda kurumamış durumdaydı 240'lık sıvı soğutucunun.
Pazartesi kontrol ettim işlemci boşta 29 derecede çalışıyor o anakartta.

MHz hızlarına bakar misin dostum normal mi sence yemin ederim hiçbir şey yapmadim şaşırıyorum şu an.

Dosya Ekleri

• 16956797777281674982156026613481.jpg
    16956797777281674982156026613481.jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 31
Termal macundan kaynaklı bir durum olmasın?

Yok hocam BIOS'a girebilirsem bunu kontrol edeceğim fakat giremiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok hocam BIOS'a girebilirsem bunu kontrol edeceğim fakat giremiyorum
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI Z790 serisi anakartımdaki gibi CPU Frekansını düşürüyor.
Yani videodaki Gigabyte B450M S2H anakartta yapılan ayar MSI Z790 anakartımdaki ayarla aynı.
Tek fark MSI Z790 anakartlarda adımlar bu şekilde;
Benim anakartımda Advanced CPU Configuration'a girip oradanda CPU Lite load mode 1 şeklinde.

MSI Z790 serisi anakartımdaki gibi CPU frekansını düşürüyor.
Yani videodaki Gigabyte B450M S2H anakartta yapılan ayar MSI Z790 anakartımdaki ayarla aynı.
Tek fark MSI Z790 anakartlarda adımlar bu şekilde;
Benim anakartımda Advanced CPU Configuration'a girip oradanda CPU Lite load mode 1 şeklinde.

BIOS'a giremedim şu an BIOS pilini çıkardım bekliyorum sıfırlanmasini.

Farketmez. İşlemciye en yakın olana takın, gecikmesi düşer.
Bazı anakartlarda sadece gecikme değil, SSD'nin hızı da değişiyor. Bkz: Benim anakartım MSI Gaming Plus max x470. İşlemciye yakın olan slot işlemciden beslenirken diğeri chipsetten besleniyor ve chipset olan maksimum 1600 okuma yazma destekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı