M.2 SSD laptopta vidasız kullanılır mı?

FistikSarma

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia exceria g2
Yeni bir M.2 SSD aldım laptopuma takacağım ama vida çıkmıyor ne yaparsam yapayım. Tornavidayla vs alakası yok aynı vidadan laptopun her yerinde var onlar çıkıyor ama M.2 slotundaki vida çıkmıyor. Pense ile riske atmak ya da bilgisayarcıya götürmek de istemiyorum. Vidasız kullanmamın laptopta bir sakıncası olur mu veya başka bir şey ile sabitlememin bir yolu var mı?
Laptop modeli Lenovo LOQ 15IAX9.

Saglikli olmaz. Vida donmuyor mu yoksa yalama oldugu icin mi cikaramiyorsunuz?

Dönmüyor yalama da olabilir ama tornavida boş dönüyor. Aynı vidalar laptopun diğer yerlerinde aynı tornavida ile rahatça dönebiliyor. Vidanın yaptığı ne ki tam olarak SSD'yi alttan elektrik bandıyla vs. bağlasam?

Ben şeffaf silikon çift taraflı bant kullanmıştım birkeresinde. Çok büyük değil ama ufak bile yetmişti. Hatta yeterli kalınlıkta olsun diye bir iki kat yapmıştım bandı. Şeffaf silikonlar çok güzel yapışıyor ve kolay kolay salmıyor. Yapışkan bırakma ve erime gibi durumları da olmuyor.

Ben şeffaf silikon çift taraflı bant kullanmıştım birkeresinde. Çok büyük değil ama ufak bile yetmişti. Hatta yeterli kalınlıkta olsun diye bir iki kat yapmıştım bandı. Şeffaf silikonlar çok güzel yapışıyor ve kolay kolay salmıyor. Yapışkan bırakma ve erime gibi durumları da olmuyor.

Elektrik bandı kullansam eriyebilir mi?

Elektrik bandı bulamaç yapar orayı. Arkadaşın dediği gibi çift taraflı bant işini görür. 1, 2 cm uzunluğunda bile yeter. Yine de vida kadar sağlıklı olmaz.
Vidayı değiştirmeyi denemediysen laptopun sağlam ve salmayacak bir yerinden aynı vidayı al oraya dene, yuvası yalama olmuşsa yapabileceğin bir şey yok.

Elektrik bandı bulamaç yapar orayı. Arkadaşın dediği gibi çift taraflı bant işini görür. 1, 2 cm uzunluğunda bile yeter. Yine de vida kadar sağlıklı olmaz.
Vidayı değiştirmeyi denemediysen laptopun sağlam ve salmayacak bir yerinden aynı vidayı al oraya dene, yuvası yalama olmuşsa yapabileceğin bir şey yok.

Vida çıkmıyor işte vidayı değiştiremem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı