M.2 SSD, MSI Z87 G45 BIOS'unda görünmüyor

ADATA 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD aldım. Ayrıca NGFF M.2 B+M Key SSD to PCI-E PCI Express 4481p Kart 4X isimli bir de adaptör aldım. Anakartım ise msi Z87 G45 gaming. SSD'yi bilgisayarımın ekran kartı altındaki PCI Express yuvasına taktım.
Bilgisayarıma girdiğimde SSD görünüyor, kopyala-yapıştır da yaptım, ancak SSD içine Windows 8.1 kurmaya çalıştığımda BIOS'ta SSD görünmüyor ve kurulmuyor. Technopat videosunu izleyerek C'deki Windows 8.1'i SSD içine klonladım ancak yine BIOS'ta SSD görünmüyor. Technopat videosunda yapıldığı gibi, SSD'nin BIOS'ta görünmesi için boot sıralamasında önceliği SSD'ye vermek istedim ama UEFI Hard Disk Drive BBS Priorities kısmında SSD hiç görünmüyor, sadece eski harddisk görünüyor.
Anlayan birisi lütfen cevap versin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın NVME desteği olmadığı için boot edemezsin. Ve windows kuramazsın sadece çeviri ile kullanıp normal dosyalarını, oyunlarını atıp oynayabilirsin.
Neden adaptör kullanıyorsunuz acaba öğrenebilir miyim?

Anakartın NVME desteği olmadığı için boot edemezsin. Ve windows kuramazsın sadece çeviri ile kullanıp normal dosyalarını, oyunlarını atıp oynayabilirsin.

Çözüm
Neden adaptör kullanıyorsunuz acaba öğrenebilir miyim?

Anakart üzerinde M.2 ssd Pciex yuvası yok, o yüzden adaptör ile kullanıyorum.

Anakartımın BIOS'u güncel, ama anakartıma başka bir yolla NVME desteği sağlayamaz mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İsteğe göre modlama yapıyor yönetici. Galiba forumun yöneticisi hazır olarak yapmış ben bunu buldum buyurun. Sorumluluk size aittir, herhangi bir değişiklik yapmadan sitede üyelik açıp doğrulayın, şu an yönetici açıkken kaçırmayın derim, bazen çok yoğun oluyor.

Son düzenleme:
Çok sağolun. doğrulamak için yöneticiye mesaj attım, cevap bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…