ADATA 256GB SX8200 PRO PCIe Gen3x4 M.2 SSD aldım. Ayrıca NGFF M.2 B+M Key SSD to PCI-E PCI Express 4481p Kart 4X isimli bir de adaptör aldım. Anakartım ise msi Z87 G45 gaming. SSD'yi bilgisayarımın ekran kartı altındaki PCI Express yuvasına taktım.
Bilgisayarıma girdiğimde SSD görünüyor, kopyala-yapıştır da yaptım, ancak SSD içine Windows 8.1 kurmaya çalıştığımda BIOS'ta SSD görünmüyor ve kurulmuyor. Technopat videosunu izleyerek C'deki Windows 8.1'i SSD içine klonladım ancak yine BIOS'ta SSD görünmüyor. Technopat videosunda yapıldığı gibi, SSD'nin BIOS'ta görünmesi için boot sıralamasında önceliği SSD'ye vermek istedim ama UEFI Hard Disk Drive BBS Priorities kısmında SSD hiç görünmüyor, sadece eski harddisk görünüyor.
Anlayan birisi lütfen cevap versin.
Anakartın NVME desteği olmadığı için boot edemezsin. Ve windows kuramazsın sadece çeviri ile kullanıp normal dosyalarını, oyunlarını atıp oynayabilirsin.
Doğrudur Recep Bey sağolun. Ben de zaten buradan yararlanarak yapmaya çalışacağım, ama öncelikle benim anakarta uygun modlanmış bios lazım. Verdiğiniz linkte galiba daha önceden modlanmış bioslar paylaşılmış, ama şu an linkler ölü vaziyette.
Discord is great for playing games and chilling with friends, or even building a worldwide community. Customize your own space to talk, play, and hang out.
discord.gg
BIOS dosyanız hazır almak istiyorsanız bekliyorum.
Yusuf, çok sağol Allah razı olsun senden hallettim sayende. NVMe desteği olmayan anakarta sayende NVMe desteği sağlayıp A-DATA 256GB M.2 NVMe SSD'yi kullanıyorum şu anda. Eğer aynı sorunu yaşayan varsa ben de her türlü yardımcı olmaya çalışırım.
Arkadaşlar merhaba konu biraz eski ama benimde gigabyte Ga-z87-hd3 anakartım var.nvme ssd ve dönüştürücü aldım.Bunun için bios modifiyesi yapabilecek bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı ?