M.2 SSD oyun silip yüklemek zarar verir mi?

TheWolf0801

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim M.2 SSD'm şu an %99 sağlıkta. Oyun silip yüklersem zarar verir mi? Beş ay önce %100 sağlıktaydı, şu an %99 olmuş. Sağlık yüzdesi kaça düşerse problem yaratır?

Merhaba arkadaşlar, benim M.2 SSD'm şu an %99 sağlıkta. Oyun silip yüklersem zarar verir mi? Beş ay önce %100 sağlıktaydı, şu an %99 olmuş. Sağlık yüzdesi kaça düşerse problem yaratır?

Bu kadar kasmayin hocam SSD'lerin omru nereden baksan 40-50 terebayt veri yazsan bile %70 falan sagligi kalıyor.

Okuma-yazma hızları düşerse, orantısız olursa sıkıntı yaşatır

Bu kadar kasmayin hocam SSD'lerin omru nereden baksan 40-50 terebayt veri yazsan bile %70 falan sagligi kalıyor.

Hocam yazma 17 TB okuma 32 TB sorun olur mu? fotoda attım

Dosya Ekleri

• CrystalDiskInfo 9.5.0 x64 22.02.2025 16_07_14.png
    65,3 KB · Görüntüleme: 27
Hocam yazma 17 TB okuma 32 TB sorun olur mu? Fotoda attım.

Hayir hocam kaliteli bir SSD kullaniyorsaniz omru boyunca 1 petabayt veri bile zorlarsiniz yani 100GB'lik oyunu sil yukle yaptim diye cok kasmayin onun disinda SSD'yi surekli %10 falan bos alan olacak sekilde tutmuyorsaniz bir sorun olmaz.

Hayir hocam kaliteli bir SSD kullaniyorsaniz omru boyunca 1 petabayt veri bile zorlarsiniz yani 100GB'lik oyunu sil yukle yaptim diye cok kasmayin onun disinda SSD'yi surekli %10 falan bos alan olacak sekilde tutmuyorsaniz bir sorun olmaz.

Hocam sonunu anlamadim yani SSD de hep 100/10 bos yer mi birakayim?

Hocam sonunu anlamadim yani SSD de hep 100/10 bos yer mi birakayim?

Senin SSD 512 GB degil mi bunu hiçbir zaman 480GB doldurup uzun sure kullanma SSD sagligini hizli bitirirsin 4800 saat icin %1 ilerleme bayağı az bir deger boyle kullanmaya devam edersen 5 yil falan cok rahat gider gibi.

Senin SSD 512 GB degil mi bunu hiçbir zaman 480GB doldurup uzun sure kullanma SSD sagligini hizli bitirirsin 4800 saat icin %1 ilerleme bayağı az bir deger boyle kullanmaya devam edersen 5 yil falan cok rahat gider gibi.

Tamamdır Walter White hocam teşekkürler.

2-3 sene sonra okuma yazma hızı düşer ama M.2 SSD'ler daha uzun ömürlü düz SSD gibi değiller merak etmeyin fazla takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…