Çözüldü M.2 SSD PCI-e 3.0 Gelecek nesil anakartlarda çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sahinhalilov

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben şu an Z390 anakart kullanıyorum ve 980 Pro SSD almak istiyorum. Eğer alırsam şu an kullandığım Z390 anakartımda kullanabilecek miyim? Ve ileride Z790 Z890 anakart almayı düşünüyorum, bu 980 Pro Z790 ya da Z890 anakartlarda çalışır mı? Sorumun asıl amacı 980 Pro PCI-e 4.0 destekli şu an kullandığım anakart ise 3.0 destekli ve ileride alacağım anakartlar PCI-e 5.0 destekli olacak. ( eğer 6.0 çıkmaz ise Z790 ve Z890 anakartlarda).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCI-e portlarının geriye ve ileriye dönük uyumlulukları var, çalışır. Geriye gidersen veriyolu limitine takılırsın o kadar. Örneğin PCI-e 4.0 bir SSD'yi 3.0'a takarsan maksimum okuma yazma hızın 3.0'a göre limitlenir.
PCI-e portlarının geriye ve ileriye dönük uyumlulukları var, çalışır. Geriye gidersen veriyolu limitine takılırsın o kadar. Örneğin PCI-e 4.0 bir SSD'yi 3.0'a takarsan maksimum okuma yazma hızın 3.0'a göre limitlenir.

Çözüm
teşekkür ederim, peki bir sorum daha olucak 970 evo plus 5.0 anakatlarda çalışır o zaman değil mi?

Evet, sorunsuz çalışır.
Recep Baltaşın B650 anakart incelemesinde PCIe 3.0 desteklemiyor dedi kafamı çok karıştırdı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Recep Baltaşın B650 anakart incelemesinde PCIe 3.0 desteklemiyor dedi kafamı çok karıştırdı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cümleyi yanlış anlamışsınız. PCI-e 3.0 slotu yok diyor. PCI-e 3.0 desteği yok demiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı