Anakartta M.2 SSD var bununla kullanıyordum. Daha sonra ekstra HDD'min yerine SSD aldım bağladıktan sonra "reboot and select proper Boot device" hatası aldım. BIOS'u ayarlamama rağmen olmuyor, ne yapmam gerek?
BIOS güncelledim.
Tüm videoları denedim.
Anakart: Z370 Gaming Plus
M. 2 SSD: Samsung 970 Evo
SSD(Yeni): SanDisk 3D Ultra
Anakart da M.2 SSD var bununla kullanıyordum. Daha sonra ekstra HDD'min yerine SSD aldım bağladıktan sonra "reboot and select proper Boot device" hatası aldım. BIOS'u ayarlamama rağmen olmuyor, ne yapmam gerek?
BIOS güncelledim.
Tüm videoları denedim.
Anakart: Z370 Gaming Plus
M. 2 SSD: Samsung 970 Evo
SSD(Yeni): SanDisk 3D Ultra
Arkadaşlar, boot ayarlarını doğru yapmak gerekiyor, yani donanımsal bir sorun yok. 2. SSD takıldığında M.2'yi görmüyor ve boot edemiyor. Muhtemelen aynı veri yollarını kullanıyorlar ama bir kaç yabancı forumda çözülmüş gibi.
UEFI'yi devreye sokacaksınız. M.2 SSD'ye BIOS modunda Windows kurulamayacağına göre sisteminiz UEFI modunda idi. Yeni SSD takınca bir şekilde sistemi Legacy BIOS moduna aldınız.
Tekrar UEFI moduna alın ve ilk sıraya da Windows Boot Manager gelsin.
Ayrıca M.2 yuvasındaki SSD'niz SATA değil PCIe. O yüzden de SATA portunu devre dışı bırakmıyor. Bilginize.
UEFI'yi devreye sokacaksınız. M.2 SSD'ye BIOS modunda Windows kurulamayacağına göre sisteminiz UEFI modunda idi. Yeni SSD takınca bir şekilde sistemi Legacy BIOS moduna aldınız.
Tekrar UEFI moduna alın ve ilk sıraya da Windows Boot Manager gelsin.
Ayrıca M.2 yuvasındaki SSD'niz SATA değil PCIe. O yüzden de SATA portunu devre dışı bırakmıyor. Bilginize.