Merhaba, ben M.2 SSD'yi alalı 1 yıl yeni oldu ve hard disk sentinal programına baktığımda sağlığı 84 olduğunu gördüm ve neden böyle?
Bilgisayarı iş için kullanıyorum.
Merhaba, ben M.2 SSD'yi alalı 1 yıl yeni oldu ve hard disk sentinal programına baktığımda sağlığı 84 olduğunu gördüm ve neden böyle?
Bilgisayarı iş için kullanıyorum.
Merhaba, Yıllardır kullanıyor olduğum disklerime sağlık testi yapayım dedim ve sonuçlar kafamı karıştırdı. Samsung Story harici mekanik diskimi 10 yıldır sıkça kullanıyorum ve sağlık durumu %100 görünüyor. Toshiba HDD'yi 7 yıldır kullanıyorum ve yine sağlık durumu %100 görünüyor. Kingston...
www.technopat.net
Bendeki Samsung 980 Pro 1 TB ise 69 TBW değerinde ve %92 sağlıkta. Siz de 37 TBW civarı veri yazmışsınız, anormal bir durum yok gibi. SSD'niz bozuk değil.
Benim ve birkaç arkadaşımın fark ettiği bir şey var. Firefox diskimizi sömürüyor. Bunu başta disk sağlığımdaki düşüşle keşfettim. Başta anlam veremesem de programların diskime yazma ve okuma değerlerine baktığımda Firefox basit bir günlük kullanımda ve 3-4 saat içinde 25 GB yazmıştı. Yüksek...
Disk marka modeline göre değişir hocam. Yazman da fazla, düşebilir. Benim düşüncem sağlık olarak Samsung en iyisi. 100TB+ yazdığımda sağlığı %90'larda dolaşıyordu.
Benim ve birkaç arkadaşımın fark ettiği bir şey var. Firefox diskimizi sömürüyor. Bunu başta disk sağlığımdaki düşüşle keşfettim. Başta anlam veremesem de programların diskime yazma ve okuma değerlerine baktığımda Firefox basit bir günlük kullanımda ve 3-4 saat içinde 25 GB yazmıştı. Yüksek...