M.2 SSD SATA desteği olan ASRock B550M-HDV M.2 SSD NVMe takılır mı?

Brummbar

Hectopat
Yer
Bursa
ASRock B550M-HDV anakartım var kutusunda yazdığı şey Hyper M.2 SSD (PCI-e gen 4x4)
NVMe ile alakalı bir şey yazmıyor şimdi M.2 alacağım ancak baktığım her kartın altında.

İletim protokolü NVMe yazıyor bu sıkıntı yaratır mı? Bunun böyle mi yazması gerekiyor yoksa farklı bir şey mi yazması gerekiyor?

Ve önerileriniz varsa anakartıma uygun M.2 SSD önerebilir misiniz?

M.2 olarak isimlendirilen SSD'ler SATA ve NVMe olarak ikiye ayrılır. SATA M.2'ler SATA arayüzünü kullanır, bu da yaklaşık olarak 600MB/s gibi bir sınıra tekabül ediyor. NVMe içinse bu sınır çok daha fazla.

Eğer Athlon 3000G kullanmıyorsan NVMe olarak kullanabilirsin diskini. Disk için bütçen ne?

Ryzen 5 5600 kullanıyorum işlemci olarak
disk için bütçem max 2000
anlamadığım şey şu benim anakartım şimdi m2 ssd alsam bile onun hızı 2500/3000 okuma yazma olsa bile ben 600mb/s'mi alacağım hız olarak yoksa yine aynı hızı alacak mıyım? örneğin
Şu SSD'yi buldum bu anakartıma uyar mı? uysa o hızı alır mıyım

M2 ssd'ler sata ve pci-e olarak ayrılır. Pci-e bir m2 ssd anakartınıza uyum sağlar.

Eki Görüntüle 2091469

Benim ve sizin attığınız şeyi karşılaştırdım da
sizin attığınız

PCIe Gen 3x4 sorun olur mu?
Fark etmez zaten 3x4 dediğimiz şey yaklaşık 4GB/s'ye kadar destekliyor, iki disk de o kadar hızlı değil.
Ayrıca böyle şeyler için Epey'den vesaire karşılaştırma yapmanızı tavsiye etmiyorum, yüzeysel olarak bilgileri evet gösteriyor fakat ciddi şekilde yanıltıcı olabilir.

anladım cevabınız ve öneriniz için teşekkür ediyorum ilk kez m2 ssd alacağım ve kullanacağım da hiç bilgim yok halen kafam karışık şu NVMe aklımı çok karıştırdı olacak mı olmayacak mı diye merak ediyorum

M2 ssd'ler sata ve pci-e olarak ayrılır. Pci-e bir m2 ssd anakartınıza uyum sağlar.
pci-e tam olarak nedir bağlantı olarak mı?

Son düzenleme:
@Brummbar Bütün M.2 SSD'ler PCIe arayüzüyle bağlantı sağlar zaten. Sadece bazısı protokol olarak SATA, bazısı NVMe kullanır.

@Brummbar bütün M.2 SSD'ler PCI-e arayüzüyle bağlantı sağlar zaten. Sadece bazısı protokol olarak SATA, bazısı NVMe kullanır.

Sizin önerdiğinizi alacağım o zaman ben şimdi başka bir öneriniz var mı? Alacakken hızı yüksek olanı almak isterim bunun
  • Okuma hızı.
    2100 MB/S
  • Yazma hızı.
    1700 MB/S

Hızları var ah SSD'den geçeceğim için her halükarda çok daha hızlı hissedeceğim benim SSD zoraki 300mb/s veriyor zaten ama param var 2000TL'ye kadar bari en iyisini almak isterim eğer 2000TL'ye kadar en iyisi buysa alıyorum hemen şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…