M.2 SSD sıcaklığı kaç olmalı?

Corde Lio

Kilopat
Arkadaşlar kasamda Samsung 960 Evo 250GB SSD var. Neredeyse bütün gün oyun vs oynuyorum. Sürekli olarak açık yani bilgisayar ve boşta 56 derece sabit alıyorum. Sizce normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar kasamda Samsung 960 Evo 250GB SSD var. Neredeyse bütün gün oyun vs oynuyorum. Sürekli olarak açık yani bilgisayar ve boşta 56 derece sabit alıyorum. Sizce normal mi?

Hangi program ile baktığınıza ve hangi sıcaklıktan söz ettiğinize göre değişmekte birlikte, biraz yüksek bir değer 56 derece.

Hwinfo programı ile bakacak olursanız iki adet sıcaklık sensörü göreceksiniz. Drive Temperature ile gösterilen sıcaklık, cihazın gerçek depolama birimlerinin sıcaklığıdır ve normal şartlarda en fazla 50-60 derecelere çıkar. Drive Temperature 2 ise esas en çok ısınan bileşen olan kontrol çipinin sıcaklığıdır ve sürekli okuma/yazma işlemleri sırasında 70-80 derecelere kadar çıkabilir.

Örnek vermek açısından kendi kullandığım 960 Evo diskinin depolama birimi şu anda 46 derecede, kontrol birimi ise 58 derecede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…