Fustafa

Centipat
Arkadaşlar hiçbir yerde bulunmayan bir sorunla karşı karşıyayım ne yapacağımı şaşırdım.
M.2 SSD'yi anakarta takamıyorum anakartın M.2 soğutma bloğunun boyu benim SSD'den daha uzun. Aslında takıyorum ama bu konuyu açmama vesile olan durum şu, 970 EVO Plus SSD'yi monte ettikten sonra üstüne soğutmayı kapattığım zaman SSD'nin vidasına değiyor. Soğutma bloğunun altındaki termal ped, blok ile M.2 SSD'nin monte vidası arasında kalıyor o tek 1 vidanın pede değmesi bir sorun çıkarır mı?
Hiçbir yerde Reddit dahil tüm internet aleminde bulamayınca yapay zekaya sordum pedin zarar görebileceği ve ısı iletkenliğinin bozulacağını söyledi. Kafayı yemek üzereyim kasa öylece duruyor şu soruya cevap bulana kadar takıp çalıştırmayacağım. Resimleri ve ilgili bilgileri yazıyorum;
Anakart: MSI MAG B460M Bazooka.
M.2 SSD: 970 EVO Plus 80mm.

ilk.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Detayını boş verin ama bir sıkınıt olmaz eğer bir sıkınıt olsaydı MSI anakartı bu şkelide yapmazdı zaten her anakartta böyle.

Termal ped zarar gören bir şey değil vida bir sıkınıtı yapmaz termal ped.

SSD takıp vidayı tam sıkın koruma kapağını takın bitti.

Detayını boş verin ama bir sıkınıt olmaz eğer bir sıkınıt olsaydı MSI anakartı bu şkelide yapmazdı zaten her anakartta böyle.

Termal ped zarar gören bir şey değil vida bir sıkınıtı yapmaz termal ped.

SSD takıp vidayı tam sıkın koruma kapağını takın bitti.
Detay derken bu anlattıkların detay oluyor işte 😀 En başta böyle uzun yazsan sadece bana değil aynı sorunu yaşayan başkası olursa da mevzuya daha çok hakim olur.

Yapay zeka, vidanın yapısı ve şekli gereği pedin uzun kullanımda zarar göreceği, görmese de ısı iletkenliğinin bozulacağını niye söyledi o kafamı karıştırıyor. Normalde montaj eder geçerim koca internet aleminde 1 yerde mi yazmaz? 1 kişinin başına mı gelmez?

Bu şekilde kullanan monte eden arkadaş varsa onların da yorumlarını almak isterim 1 gün daha bekleyeceğim.

Koca forumda şu konuya bir iki bir şey yazan yok. Bundan sonra eğlenme amaçlı makara yaparız artık.

Son düzenleme:
Detay derken bu anlattıkların detay oluyor işte 😀 en başta böyle uzun yazsan sadece bana değil aynı sorunu yaşayan başkası olursa da mevzuya daha çok hakim olur.

Yapay zeka, vidanın yapısı ve şekli gereği pedin uzun kullanımda zarar göreceği, görmese de ısı iletkenliğinin bozulacağını niye söyledi o kafamı karıştırıyor. Normalde montaj eder geçerim koca internet aleminde 1 yerde mi yazmaz? 1 kişinin başına mı gelmez?

Bu şekilde kullanan monte eden arkadaş varsa onların da yorumlarını almak isterim 1 gün daha bekleyeceğim.

Koca forumda şu konuya bir iki bir şey yazan yok. Bundan sonra eğlenme amaçlı makara yaparız artık.

Siz abartıyorsunuz hiçbir şey olmaz yapay zekanın dediği her şey doğru değil.

Padin amacı SSD'nin üzerine yapışıp SSD'nin ısısını metal kapağa vermek SSD ile metal kapağın arasını doldurmak vida hiçbir zarar vermez verse bunu böyle üretmez koskoca MSI. İsterseniz siz takmayın kapağı zaten SSD pek ısınmaz.

Tasarımda hata yok, hele ki Msi böyle bir hata yapmaz. SSD'yi anakarta sabitleyen vidayı takmazsan sorun ortadan kalkar. SSD üzerine soğutma bloğunu yerleştirdiğin zaman, blok, pad'lerle birlikte SSD üzerine zaten baskı yapar.

Tasarımda hata yok, hele ki Msi böyle bir hata yapmaz. SSD'yi anakarta sabitleyen vidayı takmazsan sorun ortadan kalkar. SSD üzerine soğutma bloğunu yerleştirdiğin zaman, blok, pad'lerle birlikte SSD üzerine zaten baskı yapar.
Ustam baskı yapıyor ama yine de SSD'yi anakarta sabitleyen vidayı takmadığımda SSD aşağı yukarı oynuyor hatta bir zaman sonra padden taşacağına da eminim. İşin ilginç tarafı böyle bir sorunla karşılaşan bu evrende dünyada hiçkimse yok. Yabancı forumlar dahil 1 kişi bile yok çok garip.

Vidanın pede değmesi sorun yaratmaz. İstersen SSD'yi vidalamadan da soğutucu bloğu takabilirsin. Bir şey değişmez.
Eyvallah ustam bugün itibari ile ikisini de vidaladım pede değiyor ama pedi yırtacak değil ya eğer yırtarsa da bir hal çaresine bakarız.

Konuyu daha öne çıkarmıyorum beklediğim reaksiyonu alamadım 10 gün oldu gerçekten şöyle güzel bir konuyu gönül isterdi ki burada tartışalım bir neticeye kavuşturalım ama maalesef artık bu forumun da öldüğünü düşünüyorum sadece bu konu da değil diğer konularda da çok katılım yok olsa da tatminkar cevap yok. Bundan sonra da sadece fikir almak için konu açacağım sorun yaşadığımda konu açmayacağım. Eyvallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı