M.2 SSD soğutucu önerisi

Ali Eren Işık

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Asus B550M-A
Selam. Ben hazır sistem alacağım. Sistemdeki SSD yani Kingston A2000 1TB M.2 SSD 3500/2100 olan SSD'ye soğutucu almak istiyorum ve pek de bilgim olmadığı için öneri alayım dedim. Aklımda bir tabe Dark markasının soğutucu modeli var, aşağıdaki linkte olan.

Bütçem 500 TL'di̇r. Bütçeyi aşmasın ve ucuz olursa sevinirim ve verimli çalışırsa. Zaten 200-300 lira bandındaki bir soğutucudan fazla bir şey beklenmez ama 10 derece düşük kullandırsa yeter.

Benim bildiğim SSD'ye soğutucuya gerek yok. SSD'lerin veri aktarımı yapması için belirli bir sıcaklığa ihtiyacı var zaten ama fazla ısınmasın istemiyorsan kasanın iç kısmı serin olsun yeterli.

Dün böyle bir konu açmıştım, yeni aldığım M.2 SSD yük altında 75 dereceleri görüyordu, yukarıda arkadaşında dediği gibi kasanın hava akışı sıcaklığa çok fazla etki ediyor, bir kaç fan kombinasyonu ile bu sıcaklığı 63 derecelere düşürdüm, yine de bu sıcaklık fazla geldiği için aşağıdaki soğutucuyu sipariş ettim. Tabii sıcaklıklar markadan markaya değişiyordur, benim tavsiyem, sistemin gelsin SSD'yi test et 56-57 dereceleri geçmiyorsa, soğutucu almana gerek yok bence. Son olarak aldığın sistemde bulunan anakartta pasif soğutucu mevcut olabilir, mevcutsa zaten ekstradan bir şey almana gerek yok.

Asus B550M-A anakartta gördüğüm kadarıyla SSD için herhangi bir soğutucu blok mevcut değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…