Çözüldü M.2 SSD sonrası SATA HDD ve SSD görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HezarFem

Megapat
Katılım
31 Ekim 2017
Mesajlar
262
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığım Samsung 960 EVO M.2 SSD'yi bilgisayara taktıktan sonra SATA bağlantısı ile bağlı olan HDD ve SSD BIOS ve Bilgisayarımda görünmüyor!

Disk yönetiminde harf ataması ile ilgili bir durum değil, BIOS da görmüyor SATA portları. Kabloları da kontrol ettim.

BIOS güncel, Windows 10 son sürüm kurulu Anakart GIGABYTE AB350M- Gaming3
 
Çözüm
Bazı anakartlar M.2 SSD takıldığı zaman, SATA portları devre dışı bırakıyor. Diğer portları deneyin.
Bugün aynı sorunu yaşadım,nasıl bir yol izlemeliyim.M2 ssd taktığım anda hdd görünmüyor hiçbir şekilde.çıkarınca da gene gözüküyor hdd.
 
Dostum konuyu biraz hotlattım K. Bakma ama bugün benim de M.2 SSD ilk önce sistem tarafından görüldü sistemi kurdum ama sonra gözükmedi BIOS'da n/a yazıyor M.2 yerinde NVMe m2SSD kendisi sorunu nasıl çözerim fikrin var mı?
 

Hocam sorunu tam olarak nasıl çözdünüz. Yaklaşık 9 ay önce aldığım M.2 SSD çalışıyor sorunsuz fakat ayrı 2 tane daha SATA hard diskim son 1 haftadır çalışmaz oldu. Yazılımsal ya da donanımsal mı bir sorun mu çözemedim. Bu konu ile ilgili tecrübe ve çözümünüzü bekliyorum size zahmet.
 
Şöyle ki, benim Anakart da yer alan 6 adet sata portlarından 2 tanesi M. 2 SSD taklınca kullanılmaz duruma geliyor. Sata SSD yi başak portlara takınca çözüldü

Sizin Anakartınızın marka modeli nedir acaba?
 
ASUS TUF Gaming B560 Plus Wi-Fi
Bu linkteki açıklama sizin sorununuz için cevap olabilir belki


Benim sorun buydu. M.2 SSD takılınca SATA SSD portlarını yana takmak gerekiyormuş.

Bizim Ana kart modeli için şöyle bir tablo vardı. Portları nasıl takmamız gerekiyor diye tablo yapmışlar

Anakart kullanıcı kılavuzu.
Şöyle bir bilgi paylaşmışlar. İnşallah sorun tabloya göre taktığın vakit çözülür
 
Son düzenleme:
Hocam yani hangi slotlara takmam gerekiyor. Bu arada BIOS'u guncelledikten sonra Görünmeyen diğer 2 harf diski BIOS'tan görünüyor fakat bilgisayarda açıldıktan sonra C bölümü var yani M.2 SSD yani windowsun kurulu olduğu o görünüyor fakat diğer 2 hard disk görünmüyor.
 
Son düzenleme:
Sitede yer alan uyarı ; M.2_1 yuvası, SATA6G_1 yuvasıyla paylaşılır. Bu sebeple, cihazı bu iki yuvaya bağlarsanız SATA6G_1 yuvası kapatılacaktır.
Başka bir uyarı yok
Elinizde tam olarak hangi SSD ler var. 2 Sata 1 m2 mi
 

Aynen hocam 2 SATA 1 SSD. BIOS'a girince görebiliyorum diğer 2 SATA'ları fakat PC açılıp kontrol ettiğimde hiçbir şekilde görünmüyorlar.
 
Aynen hocam 2 SATA 1 SSD. BIOS'a girince görebiliyorum diğer 2 SATA'ları fakat PC açılıp kontrol ettiğimde hiçbir şekilde görünmüyorlar.
M2 SSD yi hangi porta takıyorsun? Üsteki 1 nolu yuvaya mı yoksa 2 mi?
Sata SSD ler hangi porta? 6g2 portuna olmaması gerekiyor
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…