M.2 SSD Taktıktan Sonra Eski SSD ve HDD'nin Çalışmaması

fito

Hectopat
Merhaba.
Bugün 970 EVO aldım, eski HDD ve SSD'im takılıyken içine Windows 10 kurup restartladım. Ana SATA girişlerine takılı olan SSD ile HDD'i bilgisayarımda göremeyince Disk Management'a girdim, orada da görünmüyordu. BIOS'u da kontrol edip orada da görünmediklerini fark ettikten sonra yaptığım araştırmada M.2 portlarının bazı anakartlarda ana SATA portlarını iptal ettiğini okudum.
Lakin ikincil portlara takıp SSD ve HDD'imi artık BIOS'ta görmeme rağmen Windows kendini troubleshooting loopuna aldı (ara ara aldığım mavi ekran hatası ise INACCESSIBLE BOOT DEVICE). Bir türlü Windows tam açılmadı. Ben de her iki SATA kablosunu ve power kablolarını çıkartıp yeni SSD'yi tekrar formatladım ve şu an tek 970 EVO ile kullanımımı sürdürmekteyim. Sorum şu ki, ben bu eski drivelarımı nasıl kullanmaya devam edebilirim?
Sistemim;
  • BIOS ver. F23d (SATA ayarları AHCI'de, Speed Boot, XMP devre dışı)
  • Ryzen 1500X
  • AB-350M-Gaming3
  • AORUS 1070
  • Corsair Vengeance 8GB 2400MHz LPX
  • Seagate Barracuda 7200RPM
  • SanDisk SSD PLUS
  • Samsung 970 EVO
  • Xigmatek 600W

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, bazı SATA portlarını deaktif edebiliyor.
Ama çalışan SATA portları olmalı.
BOOT sırası nasıl acaba?
Eski işletim sistemini sildin mi?
Eski işletim sistemini silmedim. 2 SATA portu çalışır durumda ancak dediğim gibi bootu loopa alıyor ve bir türlü Windows açılmıyor. Boot sırası1Windows Boot Manager Samsung 970 EVO 2-Samsung 970 EVO olarak gözükmekte.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı