M.2 SSD taktıktan sonra HDD algılanmıyor

Enes_Kayikji

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MSI Spatium M450 1TB NVMe M.2
Anakart
msi z590 gaming carbon wifi
Merhaba, anakartım MSI Z590 Gaming Carbon Wi-Fi ve anakartımın M.2 bölümüne MSI Spatium M450 1TB NVMe M.2 SSD'sini taktım. Bilgisayarı açtım ve M.2'yi biçimlendirdim. Bende bir SSD ve bir de HDD vardı bu SSD ile birlikte 3 adet diskim olacaktı ancak HDD'yi görmemeye başladı PC. Yani disk yönetimine girdim orada yok, bu bilgisayarda yok ama HDD'ye hiç dokunmadım. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
M2 takınca bir takım SATA portları iptal olur. HDD iptal olan portlardan birine takılıysa görmüyor olabilir. Anakartın kullanma kılavuzunda iptal olan portlara bakabilirsiniz.

Tüm disklere format atıp baştan Windows kurmayı deneyebilirsin.

Emin misiniz? Çünkü direk bilgisayara takılı değil olarak gösteriyor. Format atarak bunu çözeceğimi düşünmüyorum. Lütfen başka çözümü olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

M.2 takınca bir takım portlar iptal olur. HDD iptal olan portlardan birine takılıysa görmüyor olabilir. Anakartın kullanma kılavuzunda iptal olan portlara bakabilirsiniz.

User GUI'de diye bir kitapçık var. Onun içinde var mıdır? Ve başlığı ne olarak geçiyor bir bilginiz var mı?

@Enes_Kayikji direkt MSI'ın sitesinden de bakabilirsiniz.

Yani SSD'yi M2_2 slotuna taktıysanız SATA2, M2_3 slotuna taktıysanız SATA5 ve 6 iptal olmuş. HDD hangi portta takılı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241223_192648_Samsung Internet.jpg
    149,2 KB · Görüntüleme: 15
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…