HUNTER
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- Anakart
- ASUS ROG STRIX B650E-I
Merhaba, 1-2 haftadır anakartımın arkasına takılı olan 1 yıllık HP EX950 2TB model M.2 SSD'mle sorun yaşıyordum. Sanırım şimdi de tam öldü. İlk sorun çıkardığında bilgisayarım dondu ben de reset attım açtığımda Windows HP SSD'yi görmüyordu. (disk yönetimi ve aygıt yöneticisinde de SSD gözükmüyordu) ama BIOS'da iki SSD de görünüyordu. SSD'leri takıp çıkarıp yerlerini değiştirdiğimde ikisi de göründü ve tekrar eski hallerine getirip kullanmaya devam ettim. Smart bilgilerini detaylıca kontrol ettim hiçbir hata ölü birim vs yoktu tüm birimler sağlıklıydı. Ömrü de hala 100%'dü. Geçtiğimiz 2 hafta içinde 2-3 defa daha oldu bu ve her olduğunda bilgisayarı kapatıp 10-15 dakika bekleyip açtığımda düzeldi. Ama bugün yine aynısı olduğunda bu sefer BIOS'da da görünmedi SSD. Slotları değiştirdim defalarca çıkarıp taktım yine fayda etmedi. Ama bir gariplik fark ettim. Sorunlu SSD anakarta takılıyken BIOS'a girmek için Delete'ye bastığımda donuyordu ve yaklaşık 3-4 dakika sonra BIOS'a giriyordu. Bu belki bir ipucu verir. Bu SSD'ye öldü diyebilir miyiz yoksa bir şekilde içindeki bilgilere erişebilir miyim? Kullanırken tek fark ettiğim detay 3 sensörden gelen sıcaklıklar 50-60 arasındayken sensör4'ten gelen sıcaklıklar 75 derece civarındaydı. Bu kontrolcüdür deyip endişe etmemiştim. Bugün kurtarmaya çalışırken BIOS'dayken bile çok ısındığını fark ettim parmağımla (4 TB'lik gen 4 SSD'm bile daha serindi aynı BIOS ekranında) elimdeki tüm bilgiler bunlar. Şimdiden sağ olun. Sistemime yaptığım tek değişiklik ise dün 4080 Super takmıştım. Ama onunla alakası olacağını düşünmüyorum.