M.2 SSD ve HDD montajı

KaaN_1989

Centipat
M.2 SSD kullanacağım, HDD SATA bağlantisini SATA 1'e mi yoksa SATA 2'ye mi takmalıyım? Windows ve sık kullanilanlari M.2 SSD'ye kurmayi dusunuyorum.

SATA 1'e takabilirsiniz. M.2 SSD'yi etkilemez.

İksinden birine takabilirsiniz, fark etmez. SATA 1, 1,5 Gb/s hıza erişebilirken SATA 2, 3 Gb/s hıza erişebilir. Tabii, tam hıza erişebilmek için HDD'nizin yeterli olması lazım veya SSD kullanmanız lazım.

Anakartınız nedir?

İksinden birine takabilirsiniz, fark etmez. SATA 1, 1,5 Gb/s hıza erişebilirken SATA 2, 3 Gb/s hıza erişebilir.

Anakartınız nedir?
SATA standardından değil, portların sıralama isimlerinden bahsediliyor. M.2 SSD takılan bir anakartta SATA 1 ve 2 standardını görmeyi beklemiyorsunuz sanırım

SATA standardından değil, portların sıralama isimlerinden bahsediliyor. M.2 SSD takılan bir anakartta SATA 1 ve 2 standardını görmeyi beklemiyorsunuz sanırım
Hayır, onu demek istemedim. SATA girişlerine göre HDD'nin/SSD'nin verebileceği maksimum hızları demek istedim. Yoksa M.2 NVMe teknolojisi -yanlış bilmiyorsam- 32 Gb/s hızlara erişebilir.

Ekleme: Şimdi anladım. Port numarası olması lazım eğer doğru anladıysam. Kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…