M.2 SSD vs SATA SSD

Bütçe
İlk defa alacağım için kaliteli ve minimum sınır kaç ise o fiyattan

xTurbo

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2
Arkadaşlar, anakartımda 1 adet M.2 slotu bulunuyor. 500 GB yetersiz geldiği için 2 TB almayı düşünüyorum. Dönüştürücü aparat alıp M.2 SSD mi alsam yoksa SATA SSD mi alsam kararsız kaldım. SATA SSD’lerde hız yavaşlıyormuş, bu yüzden pek tavsiye edilmiyor. Tercihinizi söyledikten sonra, ilk defa alacağım için kaliteli ve minimum sınır fiyattan önerilerinizi bekliyorum.

M.2 yetersiz geliyor ise bence benim görüşüm o portu kullanmak yönünde olacaktır. Zaten SATA SSD ile normal M.2 arasında fiyat farkı kalmadı gibi bir şey. Ayrıca DRAM destekli bir M.2 alırsanız (Sistem yüklemek için) size geri dönüşü daha iyi olacaktır. Misal KC3000 gibi olabilir. Fakat depolama boyutu artınca malum fiyatta uçuyor. Ben olsam yüksek hız bakımından dolayı M.2 tercih ederdim (yüksek boyutlu dosyalar ile uğraşıyorsam ekmeğini daha çok yerim).

M2 slotunu kullanıdığınız sonradan farkettim. Aynısı benimde başıma gelmişti sonradan boş kutu alıp taşınabilir falan yapmıştım.Tabi karar sizin.

Şu an elinizde bulunan 500GB'yi dönüştürücü ile kullanıp orijinal slota 2TB M.2 takmak çok daha mantıklı olur bence.

Elimdeki mevcut 500 GB M.2 SSD'yi satayım o zaman çünkü başka yerde kullanmayacağım.

Şu an elinizde bulunan 500GB'yi dönüştürücü ile kullanıp orijinal slota 2TB M.2 takmak çok daha mantıklı olur bence.

Anladım hocam, değerlendireceğim. Önereceğiniz SSD linki var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…