M.2 SSD yavaş çalışıyor

Hakikoko

Megapat
Daha fazla  
SSD'im Kingston NV3 2TB NVMe PCIe 4.0.

Okuma hızı 6000 MB, yazma hızı 5000 MB. Yaklaşık olarak 6 GB ve 5 GB olması lazım. Ama yazma işlemi yaparken 200 MB'ı geçmiyor. 4, 5-5 GB ile saniyeler içinde halletmesi gereken işler maksimum 200 MB iş yapmasından dolayı çok daha uzun sürüyor. Yapmam gereken BIOS ayarı, unuttuğum bir şey mi var? Sorunun çözümüne baktığımda çözümü bulamadım ama bu sorun canımı sıkıyor.

Hocam arka planda açık dosyaları kapatıp bir dener misiniz o şekilde?
Her şey kapalı gördüğüm kadarıyla

Hocam arka planda açık dosyaları kapatıp bir dener misiniz o şekilde?
Son çare olarak yapay zekaya sordum, tam cevap kesin demese de genellikle QLC kullanılır dedi. Bundan yola çıkarak bir şey yapabilir miyiz?

Son düzenleme:
Her şey kapalı gördüğüm kadarıyla

Son çare olarak yapay zekaya sordum, tam cevap kesin demese de genellikle QLC kullanılır dedi. Bundan yola çıkarak bir şey yapabilir miyiz?
QLC ise yapılacak bir şey yok, sorunlu bir modelmiş. Caner hocam o model Harddisk hızlarına kadar düşebiliyor demişti.

@Hakikoko @328914 ''P3BR0A23'' Firmware numarası üzerinden bir şeyler bulmaya çalıştım, internette bir kaynakta bu versiyonun TenaFe kontrolcülü olduğu yazılmış. TenaFe kontolcülü revizyonları Türkiye'de pek yaygın değildir ama denk gelmiş olabilir.

X3-6070 yazan da NAND modeli. YMTC markasına ait QLC NAND. YMTC'lerde 6000 serisi QLC'dir, 9000 serisi TLC'dir.

200 MB/sn'ye kadar düşmesi önbelleğin dolup, verilerin doğrudan orijinal NAND'lara yazılmasından kaynaklı olabilir. Bunun dışında iki disk arasında kopyalama yapıyorsanız diğer disk hızı da bir etken. Dosya boyutu da önemli.

Teşekkürler Caner hocam bilgiler için

Sadece tek bir disk kullanıyorum. Yapay zekaya sorduğumda AHCI ayarı açılmalı ama Windows yeniden kurulmalı demişti, şu an da tekrar kurmaya uğraşmak istemedim, internet yavaş olduğundan uygulamaları tekrar yüklemek işkence olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…