M.2 SSD'deki Veriler Nasıl Kopyalanır?

color33

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Sıkıntım büyük yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim.
Daha önce teknik servislerde kötü tecrübelerim olduğu için en son seçenek olarak teknik servise gitmek istiyorum.

Sorunumu şu şekilde anlatmaya çalışayım:

Laptopuma başka harici bir hard diskimden veri aktarırken üst üste sanırım çok veri yükledim ve bilgisayar kasıldı ve mavi ekran verdi. "üzgünüz vs" diye klasik yazı çıktı. Lap top hep BIOS'ta açıyor. BIOS'tan da bir türlü Windows'a geçiremedim lap Top'u. Sanırım işletim sistemi çöktü.

Uzun yıllardır format atma vs. de yapmadığım için laptopu öylece bıraktım.

Tek derdim, masaüstünde özellikle son 2 haftada yaptığım işlerimi kurtarmak. Bildiğim kadarıyla laptopdaki C ve D'deki bütün verilerimiz hard diskin içinde saklı.
Verilerimi kaybetmek istemiyorum. Bunun için laptop kapağını açtım ve 256 GB M.2 SATA'yi çıkardım.

Ve internetten bu M.2 SATA'yi USB'ye çevirecek dönüştürücü siparişi verdim. Yolda. Birkaç güne elime ulaşacak.

Planım şu: Bu dönüştürücüyü kullanarak, verilerimi kurtarmak istediğim bilgisayardaki M.2 SATA'yi yedekte başka bir laptopumu da açıp içindeki bilgilerimi öncelikle buraya güvenli bir şekilde kopyalamak. Bu nasıl bir fikir sizce?

Siz olsanız ne yapardınız?

Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
Yedekteki laptoptan Linux indir portable şekilde olanlardan USB yazdır, USB'den başlat laptopu c/d görürsün diğer kopyalayacağın diski bağlayıp kopyalarsın.

Bunu yaparken Partition tool gibi bir program vardı onu kullanın. Disk klonlama moduyla yaparsanız eğer BIOS ekranından önce boot cihazı olarak kopyaladığınız diski seçince eski Windowsunuzun açılması lazım.

Yedekteki laptoptan Linux indir portable şekilde olanlardan USB yazdır, USB'den başlat laptopu c/d görürsün diğer kopyalayacağın diski bağlayıp kopyalarsın.
Öncelikle teşekkür ederim. linux vs indrmeden direk yedekteki Windows tan tanımaz mi bu takacağım M.2 yi ? Dediğin şeyi tam anlayamadım çünkü.

Cevap için teşekkürler. Bu anlattiiizi anlayamadım. Direk teknik servise bu haliyle götürsem. yanıma da yedek başka bir HDD mi alsam acaba ? Ona atsın bütün masaüstünde ki verilerimi?

Tanır, ben alternatif söyledim dönüştürücü vs gerek kalmadan.

Hocam minitool Partition wizard olması lazım tam adı. Uygulamaya girince A ve B diskiniz olsun. A sizin bozuk olan b aktarım yapacağınız disk. Eğer a diskini b diskine klonlarsanız b diskini bilgisayara bağladığında bilgisayar açılırken b diski üzerinden boot ederseniz Windows ve verilerinizi hiç kaybetmeden kullanabilirsiniz.

arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için.
Şimdi anladığım kadarıyla şöyle yapacağım. Eski bilgisayarımdaki verilerimi bu satın aldığım M.2 Sata dönüştürücü vasıtasıyla çalışan diğer açılan sağlam bilgisayarıma takacağım.

Bu şekilde takınca eğer diskte bir sorun yoksa normal bildiğimiz usb stick gibi açılacak C ve D olarak. Yoksa bu şekilde açılmayacak mı ?

Sizin yukarıda yazdığınız programlar eğer diskim bozulduysa mı onları kullanmam gerekecek ?

Hiren's BootCD PE işini fazlasıyla görecektir.

bu programı kurmadan eski laptop daki M.2 ssd deki verileri çekemez miyim ?

Son düzenleme:
Veri aktaracağın disk de sorun yok ise direkt bağlayarak yedeklerini alabilirsin.

yedekler gitti
teknik servis kurtaramadik dedi. Son 3 haftalık tüm çalışmalarım çöpe gitti. Canım çok sıkkın arkadaşlar. Ssd bi tane hdd aldım taktık ama laptop a guvenim kalmad Ya yine olursa diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…