Çözüldü M.2 SSD'li sistem geç boot ediyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meazon

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bilgisayarımda depolama olarak M.2 SSD var ilk başlarda çok hızlı açılıyordu şimdi değişik bir şekilde siyah bir ekranda bekletiyor BIOS'u falan güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakart modeliniz nedir? Anakarttaki SATA girişlerinden bazıları farklı hıza sahip olabiliyor. Ayrıca BIOS'tan AHCI mode açık mı bakar mısınız?
Sistemde ayrıca başka bir HDD vs var mı?

Ayrıca şöyle bir kaynak buldum: Windows10 açılışta siyah ekranda bekleme sorunu

Windows tuşu + R ile komutunu yazıp, ilgili alana regedit yazıyoruz. Sonrasında “Düzen – Bul” ‘dan “enableulps” yazıp aratın, sonra ” enableulps” ye çift tıklayıp, açılan kutucukta ”1” olan değeri ”0” yapıyoruz. Yeniden başlattığınızda sorun çözülmüş olur.
CrystalDiskMark'la okuma yazma hızını test eder misiniz?

Açılırken en çok bu siyah ekranda bekliyor ortada yuvarlak dönüyor

Anakart modeliniz nedir? Anakarttaki SATA girişlerinden bazıları farklı hıza sahip olabiliyor. Ayrıca BIOS'tan AHCI mode açık mı bakar mısınız?
Sistemde ayrıca başka bir HDD vs var mı?

Ayrıca şöyle bir kaynak buldum: Windows10 açılışta siyah ekranda bekleme sorunu

Windows tuşu + R ile komutunu yazıp, ilgili alana regedit yazıyoruz. Sonrasında “Düzen – Bul” ‘dan “enableulps” yazıp aratın, sonra ” enableulps” ye çift tıklayıp, açılan kutucukta ”1” olan değeri ”0” yapıyoruz. Yeniden başlattığınızda sorun çözülmüş olur.

Çözüm
Anakart modeli ASUS Prime B450M-A sistemde HDD yok sadece SSD var ilk önce hangisini yapmamı önerirsiniz? BIOS'tan AHCI mode açık olmasına mı bakayım yoksa Regedit'e mi?

BIOS'u kontrol edin önce çünkü o hızlandıran bir teknoloji ve bakarken hangi SATA girişine taktığınızı da yazınız. 1 veya 2. 3. gibi
3:41'de SATA Mode yazıyor orası
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…