M.2 SSD'ye gerek var mı?

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 adet 870 EVO SATA SSD'ye sahibim, ikisi de 500GB ve bana yetiyor. Fakat sistemi hızlandırmak adına 990 Pro almayı düşünüyordum. Sizce gerekli mi? Para harcayacağıma değecek bir yükseltme mi olur? Windows yüklü diski 990 Pro'ya klonlayacağım alınca.

Dosya açılımı, sistem açılım hızını, diske kaydettiğin oyunların açılımını büyük ölçüde arttırır. Genel olarak yan parçaların da iyiyse geçmen güzel olur

Dosya açılımı, sistem açılım hızını, diske kaydettiğin oyunların açılımını büyük ölçüde arttırır. Genel olarak yan parçaların da iyiyse geçmen güzel olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki gibi diski klonlasam sıkıntı olur mu? Windows'un kayıtlı olduğu disk?

Bu arada DDR5 sistem, A620 anakart 9800x3D işlemci 4060 Ti 16 GB ve 5600MHz 32 GB RAM.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki gibi diski klonlasam sıkıntı olur mu? Windows'un kayıtlı olduğu disk?

Bu arada DDR5 sistem, A620 anakart 9800x3D işlemci 4060 Ti 16 GB ve 5600MHz 32 GB RAM.

Sorun olmaz herhalde, sifirdan da kurulabilir böyle de kullanılabilir. Disk klonlama ile ilgili fazla bilgim yok ancak riskli olsa öğretici yapmazlardı diye düşünüyorum

Bence sürekli dosya kopyalamayan, dosya aktarımı yapmayan günlük bir kullanıcı için gözle görülür fazla farkı olmuyor. SATA SSD'den M.2 SSD'ye geçmemdeki ana neden 2 tane kablodan kurtulmak olmuştu.

Oyun için kullanıyorum sadece, Valorant, PUBG Mobile falan.
Oyunlarda açılış sürelerine bir miktar etki edebiliyor çünkü okuma hızları genellikle SATA SSD'lerden daha yüksek oluyor. Açıkçası bana kalırsa 1 TB M.2 SSD alıp iki SATA SSD'yi ise satardım ya da farklı alanlarda değerlendirirdim. Sırf SATA SSD için duran SATA güç kablosunu bile modüler güç kaynağımdan söktüm çıkardım, kasa ferahladı resmen :)

Oyunlarda açılış sürelerine bir miktar etki edebiliyor çünkü okuma hızları genellikle SATA SSD'lerden daha yüksek oluyor. Açıkçası bana kalırsa 1 TB M.2 SSD alıp iki SATA SSD'yi ise satardım ya da farklı alanlarda değerlendirirdim. Sırf SATA SSD için duran SATA güç kablosunu bile modüler güç kaynağımdan söktüm çıkardım, kasa ferahladı resmen :)

Hocam ben pek takılmıyorum kablolara, satmayı düşünmüyorum 1TB M.2 ekstra bir de 2 tane 500'lük SATA olsun kafa rahat olur, en azından sık oynadığım oyunları M.2'ye fazla oynamadığım gereksizleri SATA'ya kurarım ama almaktan vazgeçeceğim sanırım sisteme aşırı bir faydası yoksa.

Hocam ben pek takılmıyorum kablolara, satmayı düşünmüyorum 1 TB M.2 ekstra bir de 2 tane 500'lük SATA olsun kafa rahat olur, en azından sık oynadığım oyunları M.2'ye fazla oynamadığım gereksizleri SATA'ya kurarım ama almaktan vazgeçeceğim sanırım sisteme aşırı bir faydası yoksa.
Ben genellikle internette gezen ve arada sırada Garry's Mod, Counter-Strike 2 gibi oyunlar oynayan bir kullanıcı olarak önemli bir fark hissetmedim. SATA SSD varken de aynı şeyleri yapıyordum ve rahatlıkla yetiyordu.

SATA SSD ile 500 GB olan depolama alanımı 1 TB'a çıkartmak için SSD'mi yükseltmek istedim ve bir tane daha 500 GB SATA SSD almak yerine M.2 alayım, kablolardan kurtulayım dedim. 500 GB SATA SSD'yi ise diğer bilgisayarıma taktım ve aktif olarak kullanıyorum, bilgisayarın yaşı gereği SATA II hızlarında kullanmama rağmen bana yetiyor, çünkü dosya aktarımı ve sürekli kopyalama gibi işlemler yapmıyorum.

SATA III olan ortalama bir SATA SSD saniyede 550 MB civarı aktarım yapabiliyor, M.2 SSD'lerde ise bu değer 1 GB'ları geçmiş durumda.

Ben genellikle internette gezen ve arada sırada Garry's Mod, Counter-Strike 2 gibi oyunlar oynayan bir kullanıcı olarak önemli bir fark hissetmedim. SATA SSD varken de aynı şeyleri yapıyordum ve rahatlıkla yetiyordu.

SATA SSD ile 500 GB olan depolama alanımı 1 TB'a çıkartmak için SSD'mi yükseltmek istedim ve bir tane daha 500 GB SATA SSD almak yerine M.2 alayım, kablolardan kurtulayım dedim. 500 GB SATA SSD'yi ise diğer bilgisayarıma taktım ve aktif olarak kullanıyorum, bilgisayarın yaşı gereği SATA II hızlarında kullanmama rağmen bana yetiyor, çünkü dosya aktarımı ve sürekli kopyalama gibi işlemler yapmıyorum.

SATA III olan ortalama bir SATA SSD saniyede 550 MB civarı aktarım yapabiliyor, M.2 SSD'lerde ise bu değer 1 GB'ları geçmiş durumda.

O zaman pek de mantıklı değil ya, sürekli aynı oyunları oynuyorum zaten Valorant falan. 1TB depolamadan sadece 400GB'sini kullanıyorum 600 boş var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı